Marc Leliévre: „Csak csapatként nyerhetünk!”

  •  
  •  
  •  

Mozgalmas hete volt Marc Leliévre-nek, aki kedd reggel óta irányítja megbízott edzőként az Újpest FC felkészülését. A belga szakember tavaly már sikeresen ugrott be a csapat kispadjára, és bízik abban, hogy sikerült felkészítenie a keretet a Ferencváros elleni derbire.

„Az elnök úr odajött hozzám és közölte, hogy legalább egy mérkőzésen biztosan én vezetem a csapatot. Sajnálom, hogy Jos Daerden távozott, mert jól tudtunk együtt dolgozni, de a futballban az eredmény a legfontosabb. Bevallom, nem volt könnyű hetem, de természetesen vállaltam, hogy a legjobb tudásom szerint felkészítem a csapatot a derbire.”

Megbízott edzőnk tavaly már irányította a csapatot egy derbin, ősszel pedig másodedzőként szintén a kispadról örülhetett az augusztusi 2-1-es Ferencváros elleni győzelmünknek.

„Az atmoszféra egészen különleges ezeken a meccseken, ugyanakkor edzőként nem felejthetem el, hogy ez is egy olyan futballmérkőzés, amelyen ugyanúgy három pontot lehet szerezni, mint a többi csapat ellen. Figyelnem kell arra, hogy ne ragadjanak el az érzelmek. Ez egyébként nem könnyű feladat, hiszen tudom, hogy milyen sokat jelent szurkolóinknak a győzelem, és fantasztikus volt a hangulat mindkét derbin, amelyeken a kispadon ültem, Csak érzelmekkel viszont nem lehet mérkőzést nyerni. A szív nagyon fontos a győzelemhez, de önmagában nem elég. A fejünkre és a szívünkre is szükségünk lesz ahhoz, hogy jó eredményt érhessünk el. 

Egy szurkolónak sem kell külön megmagyarázni, hogy mit is jelent az Újpest FC számára a csapat ferencvárosi vendégjátéka, de hogy állnak a két csapat párharcához a keret játékosai? Marc Leliévre erről is beszélt.

„A héten a magyar játékosok szerveztek egy találkozót az első keret tagjainak. Leültek a külföldi játékosokkal, és elmondták nekik, hogy miről szól a Ferencváros elleni mérkőzést egy újpesti számára. A légiósaink erre azt mondták, hogy minden meccsen száz százalékot nyújtanak, de most saját határaikat túllépve ennél is többet akarnak majd kiadni magukból. Én, vagy a többi edző ott sem voltunk, utólag mondták nekem is ezt. Szerintem remek dolog, hogy ilyen játékosaink vannak, ráadásul majdnem mindenki a pályán volt ősszel a hazai derbin, így a hozzáállással egészen biztosan nem lesz semmilyen probléma.”

Biztosan nem lett volna gond José María Antón hozzáállásával sem, azonban a Fegyelmi Bizottság másodfokon is fenntartotta ítéletét, miszerint spanyol játékosunknak ki kell hagynia egy bajnoki mérkőzést. Megbízott edzőnk ezzel nem kívánt hosszasan foglalkozni, szerinte a csapat elég egységes ahhoz, hogy elbírja a remek hátvéd hiányát.

„Csak csapatként győzhetjük le a Ferencvárost! José María Antón pedig sajnos a vasárnapi csapatnak nem lehet tagja. Lehet ezt ragozni, de nem játszhat, nem tudunk mit tenni. Akárki játszik majd helyette, teljesen megbízom majd az ő játékában is!”

kép és szöveg: ujpestfc.hu