Március 16-tól részlegesen nyithatnak a budapesti gyógyfürdők

  •  
  •  
  •  

Több mint 200 dolgozóját oltatta be február 19-én a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt., hogy a hozzájuk tartozó fürdőkben újra megnyithassák az úgynevezett gyógyászati egységeket. Ezt azért tehették meg, mert a cég valamennyi dolgozója – így például a kasszás és a ruhatáros is – egészségügyi dolgozónak számít, írja a Telex.

A cég számára a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hivatalosan is megerősítette, hogy a gyógyfürdők “egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedéllyel rendelkeznek, s tevékenységük egészségügyi tevékenységnek minősül és valamennyi, a Társasággal munkaviszonyban álló dolgozó egészségügyben dolgozónak tekintendő”.

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. vezérigazgatója a portál kérdésére válaszolva hozzátette: annak a kockázatát, hogy vendég vendéget fertőzzön meg úgy csökkentik, hogy időpontot kell foglalni, a fürdőkben folyamatosan fertőtlenítenek, és várhatóan követik majd az osztrák példát. Ausztriában ugyanis már a beérkező vendégeket is tesztelik.

A gyógyfürdőknek tavaly november 11-én kellett bezárniuk. Az intézményekben jelenleg járóbeteg szakellátás sem folyik, mivel az NNK szerint az üzemeltető feladata és felelőssége, hogy csak egészséges munkavállaló fogadja a vendégeket.

A tervek szerint a fürdőkben március 16-tól nyitják meg a gyógyászati egységeket, hogy “a rendeletben engedélyezett kezeléseket” újra igénybe lehessen venni.

, , , ,