Másodszor nyertek

  •  
  •  
  •  

Második alkalommal nyerte el a Zöld Óvoda címet a Park Óvoda. Először 2009-ben kapta meg ezt az elismerést a környezettudatos nevelésért.

A Zöld Óvoda címet igazoló oklevelet még tavaly év végén vehette át az intézmény vezetője a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban. Majzik Ferencné óvodavezető azt mondta: az óvoda pedagógiai programját úgy alakították ki, hogy a környezettudatosság és az egészséges életmód kerüljön a középpontba; e kettő ugyanis szorosan összefügg.

– A környezetre figyelő, tudatos neveléshez szükséges eszközöket pályázati források útján szereztük be. Fontos szempont, hogy a mozgásra és a játékra ne csupán kint a szabadban, hanem bent is ugyanúgy lehetőség legyen. Sok helyszínen jártunk már, viszszatérő látogatói vagyunk többek között a Lepkemúzeumnak és az Állatszigetnek, de jól ismerjük például a Farkaserdőt vagy a Mogyoródi-patak környékét is – sorolja a zöldnevelés mibenlétét Majzik Ferencné.

Ezenfelül az óvoda megtartja az úgynevezett zöldünnepeket is. A résztvevőknek megéri a zöldintézmények sorába lépni: tagjai lesznek a Zöld Óvodák hálózatának, kapcsolatrendszerük bővül, a programok kínálata segíti szakmai fejlődésüket.

MOA