Mások sikerének is örültek

  •  
  •  
  •  

Zsúfolásig megtelt az Újpesti Gyermek– és Ifjúsági Ház színházterme, június 9-én, délután két órára, amikor gálaműsort adtak a kerület tehetséges diákjai. A nézőtéren, az iskolások mellett ott ültek a felkészítő tanárok, a szülők, és a rendezők is.

A szervezők nevében Katona Gyöngyi, az Újpesti Pedagógiai Szolgáltató Központ munkatársa üdvözölte a megjelenteket, majd dr. Kucsera Tamás Gergely lépett a mikrofonhoz. A Polgármesteri Hivatal Emberi Erőforrás Főosztályának vezetője méltatta a pedagógusokat, a tehetséges gyerekeket. Elmondta: jó megállni, hátranézni, s elgondolkodni azon, miként is teljesítettünk az elmúlt időszakban. Lehet ez csupán egy csöndes magába fordulás. Aztán vannak pillanatok, amikor mindehhez más is társul: kacaj, ének, gyermekpezsgő durranása. Ehhez csatolható a mai nap, amikor azért jöttünk össze, hogy az elmúlt egy évben végzett közös munkáról számot adjunk. Közös munka ez, mert a gyerekek tanulmányi versenyeken elért eredményeiről szólunk, amiben benne van a felkészítő tanárok áldozatkész munkája is. És valahol a fenntartó önkormányzat is részt vállalt az elért sikerekből. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a tehetséggondozásból kivette részét a pedagógiai szolgáltató központ is.

Mielőtt Katona Gyöngyi felkonferálta a gálaműsort, megemlítette: fontos, hogy a kisebb és a nagyobb közösségek egyaránt tudjanak örülni mások sikerének. Fontos, hogy időt szakítsunk a tanítvány és a tanár közös sikerének ünneplésére is.
A látványos műsor első felében középiskolások mutatták be tudásukat; a néptáncosok nagy sikert arattak, és a később fellépő általános iskolások is vastapsot kaptak. A tánc és zene mellett szavalatok is elhangzottak. Kiderült: tényleg tehetségesek ezek a diákok.

Á.T.