Mediterrán január

  •  
  •  
  •  

A Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központban 2011. január 22-én, szombaton este 20 órától hajnali 1 óráig igazi mediterrán, tavernai hangulatú esttel vártuk a vendégeket.

A talpalávalót Zeys és Barátai zenekar szolgáltatta. Angelidis Vasilis a zenekar vezetője két görög táncost hozott magával, akik megtanították a tánclépéseket. A kezdeti botladozások után egyre inkább belemelegedtünk, és mire a zenekar elkezdte a muzsikálást, már örömmel és vidáman roptuk.

A zenekari szünetekben igazi görög finomságokkal várt a görög büfé, amit a III. kerületi Gyradiko vendéglő szolgáltatott. Gyors, udvarias kiszolgálásban volt részünk, megízlelhettük a görög konyha jellegzetes ételeit a gyrost, a tzatzikit és a baklavát is.

Az étterem vezetője, Arghyropoulos Ghavrilos nemcsak kitűnő üzletvezető, de énekelni is tud, közös duettekkel szórakoztatták a vendégeket Theodoros Dosounidis-szal, a zenekar meghívott vendégével.

Éjfél után két táncos görög népviseletbe öltözött és akrobatikus elemekkel tarkított táncbemutatóval kápráztattak el bennünket. Ez újra a táncparkettre csalt mindenkit az est befejezéséig.

Köszönjük Kacimbarisz Georgiának, a Görög Kisebbségi Önkormányzat vezetőjének a segítséget az est sikeres lebonyolításához.
Jövőre is szeretnénk megrendezni a Görög estet a Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központban, amelyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.