Még nem veszélyezteti kizárás az Újpestet

  •  
  •  
  •  

A felszámolási eljárás kezdeményezése önmagában még nem von maga után kizárást.

Ezt Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) jogi és sajtóirodájának vezetője mondta el csütörtökön annak kapcsán, hogy a Nemzeti Sportközpontok (NSK) szolgáltatásidíj- és közüzemiköltség-tartozás jogcímén felszámolási eljárást kezdeményezett az Újpest FC Kft. ellen – amint arról a Sport24.hu elsőként hírt adott.

“A visszasorolás csak akkor történik meg, ha a felszámolást elrendelő végzés jogerőre emelkedik” – tette hozzá Borbély.

A lila-fehérek komoly anyagi gondokkal küzdenek, az Újpest FC többségi tulajdonosa kedden jelentette be, hogy a jövőben nem finanszírozza tovább a csapat működését, s a pénzügyi mellett beszünteti a futballklub egyéb támogatását is.

A City Budapest Zrt. Bartha Csabát, az Újpest FC ügyvezető igazgatóját bízta meg, hogy üzletrészének adás-vételéről tárgyalásokat folytasson a cég képviseletében, továbbá felhatalmazta, hogy a tárgyalások lezárásáig és az új tulajdonos belépéséig a szükséges intézkedéseket megtegye, s biztosítsa a kft. folyamatos működését.

A Nemzeti Sport internetes oldala arról számolt be, hogy az MLSZ illetékesei a licencadó testület javaslatára csütörtökön látogatást tettek az Újpest FC-nél az ügyben, hogy a klub megfelel-e az NB I-es részvételi feltételeknek. Ennek kapcsán Borbély Zoltán elmondta, hogy a “bizonytalan tulajdonosi helyzetre való tekintettel az MLSZ egy független könyvvizsgálót bízott meg, hogy ellenőrizze a klub papírjait, könyveit.”