Még öt utcát felújítanak az idén

  •  
  •  
  •  

Tovább folytatódik Újpesten az utak felújítása, a kátyúzás pedig folyamatosan halad. Az önkormányzat mellett a főváros is kiveszi részét a munkálatokból, hiszen a buszok, villamosok által használt szakaszok fenntartása az ő hatáskörükbe tartozik. Most fejeződött be a Megyeri út javítása, és az idén még öt út kerül sorra.

A szakemberek a Megyeri út Szilas patak – Külső Szilágyi út közötti szakaszán – ezen belül az Óceánárok utca közelében – végeztek munkálatokat. Mivel az idő ideális volt, a munkások, megelőző jelleggel, a lyukak környékét is leaszfaltozták, megszüntették a repedéseket.
– Az idén minden olyan, társaságunk fenntartásában lévő IV. kerületi fő- illetve tömegközlekedési út felújítása, kátyúzása várható, ahol ez indokolt – tájékoztatta lapunkat Hegyi Zsuzsanna, a BKK Közút Zrt. útosztály vezetője. – Az, hogy ezek javítása mekkora felülettel történik, általában a keletkezett kátyúk számának, és az időjárásnak a függvénye. Télen, amikor ugrásszerűen megnő a gödrök száma, sokszor csak helyi beaszfaltozással, ideiglenes, kisméretű javítással végezhető el azok eltüntetése. A jó idő beálltával következhetnek a nagyobb munkálatok.
Az útfelújítási program keretében (mely a BKK koordinátori közreműködésével készül) Újpesten ebben az évben öt útszakasz felújítása várható. Rendbe teszik az Erdősor, a Rózsa, a Sporttelep, a Farkaserdő utca és a Fóti út egy-egy jelentősebb szakaszát.

Á.T.