Még tart az idei Újpesti Párbeszéd!

  •  
  •  
  •  

Ötödik alkalommal kéri ki a helyi polgárok véleményét Újpest Önkormányzata. Az Újpesti Párbeszéd során lehetősége nyílik az újpestieknek a várossal kapcsolatos személyes javaslatok közzétételére. Tavaly több mint tízezren döntöttek úgy, hogy részesei lesznek az újpesti közéletnek és visszaküldik a kérdőívet.

Az elmúlt évek közös eredményei megmutatták, hogy a városvezetők legfontosabb feladata a közösségépítés. Céljuk, hogy az embereket bevonják a döntésekbe, ezzel segítve, fenntartva az összetartó, erős közösségi működést. Az Újpesti Párbeszéd kapcsán megvalósult közös sikerek egyike Újpest saját uszodája, az SZTK átvétele és felújítása, a Találkozzunk többször! rendezvényei, továbbá az Újpesti Cseriti mozgalom és az ÚjpestKártya.

A idei párbeszéd a jövőbeni tervekről minden eddiginél szélesebb körű, mert egy nagyobb, a kormányzattal közös tervezési folyamatba is illeszkedik. A Belügyminisztérium szervezésében megkezdődött az Újpesti Integrált Településfejlesztési Stratégia kidolgozása, mely nagyon fontos lépés az újpesti közösségi élet és a fejlesztések szempontjából. Újpest helyi adottságait, lehetőségeit, problémáit, valamint az itt élő emberek, itt működő vállalkozások, intézmények és társadalmi szervezetek igényeit felmérve készít az önkormányzat egy tervet arról, hogy a következő 5-6 évben mely területeken és milyen jellegű fejlesztésekre lesz szükség.

A kérdőívet a www.ujpestiparbeszed.hu-n lehet kitölteni. Nem csak elektronikusan, postán is beküldhető („Újpesti Párbeszéd” 1439 Budapest, Pf.: 699/1) vagy leadható személyesen Újpest Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának ügyfélszolgálatán az István út 15. alatt.
A kérdőívet az alábbi címről lehet letölteni:
http://www.ujpestiparbeszed.hu/dl/kerdoiv2015_v7_web.pdf

A résztvevőkre értékes nyeremények várnak (3 db tablet, 1 db notebook, 1 db LCD TV, Tarzan™ Park és Halo Uszoda belépők, Újpest Márkabolt termékek), az Ifjúsági Párbeszéd kérdőívének kitöltői között pedig 5×2 db. Sziget napijegyet sorsolnak majd ki.