(Még) virágosabb közterületek

  •  
  •  
  •  

Már hétfő reggel nagy volt a forgalom a Galopp utca 13-as szám előtt. Nem csoda, hiszen több mint négyszázan pályáztak az önkormányzat által meghirdetett zöldnövény-akcióra.

– Nagyon örülünk, és köszönjük, hogy egyre több újpesti vállalja a saját társasháza, ingatlana mellett található közterületek, kiskertek gondozását az önkormányzat segítségével- mondja Rádi Attila alpolgármester. – Idén is nagy volt az érdeklődés, több mint tízezer zsák fűmagot igényeltek és a hagymás virágokat is sokan vitték. Mind a városvezetés, mind az újpesti emberek kiemelkedő fi gyelmet fordítanak a közterületek gondozására. Idén is sokan érdeklődtek a lakossági komposztálási mintaprogram iránt, ezért azt is folytatjuk. Az önkormányzat a Fővárosi Közterület- fenntartó Nonprofi t Zrt. támogatásával térítésmentesen bocsátja rendelkezésre a komposztáláshoz szükséges anyagokat, ingyenes tájékoztató és oktató előadásokat szervez a közeljövőben – mondja Rádi Attila.

– Évről-évre igényelek növényeket. Van egy nagyon nagy terület a házunk előtt, amit én gondozok és igyekszem a lehető legszebben megcsinálni. Nyáron ügyeletes locsolóként is működöm – mosolyodik el Debnár Jenőné Mária, aki éppen autójába pakolta a növényeket.

– Kölcsönösen hasznos dolognak tartom. Nem a saját pénzünkből kell növényeket vásárolnunk, cserében elültetjük és időt és energiát szánunk a közterek gondozására – véleményezi az akciót Lotti néni, aki barátnőjével érkezett a virágokért.


A korábban igényelt növények szombatig a hét minden napján átvehetők a Galopp utca 13. szám alatt.