Megadták a módját

  •  
  •  
  •  

Április 11-én ünnepeltük iskolánk 40. születésnapját! Költészet Napja lévén délelőtt alsó tagozatosoké, délután a felsősöké volt a színpad, ahol folyamatosan szebbnél-szebb verseket mondtak-olvastak tanítványaink. Délben közös iskolagyűlésen emlékeztünk 1971-re, iskolánk megnyitására. Zengett a „Boldog születésnapot!” dal: 370 gyermek és valamennyi pedagógus énekelte. Igazgatónőnk, Orbán Ildikóköszöntött mindenkit, ismertette a jubileumi hét programját. Búcsúzóul valamennyi osztály külön szülinapi tortát kapott, kerületünk neves cukrászdájának ajándékaként.

Állt a színpad
Egész héten állt a színpad: kedden vendégünk volt Huzella Péter Kossuth-díjas előadóművész, a Kaláka együttes volt tagja. Elvarázsolta közönségét, mindenki együtt énekelt „Garbonciás Péterrel”. Később az 5-6. osztályosok játékos versenyekre hívták iskolatársaikat. Szerdán a legek napján összemérhette erejét valamennnyi felsős osztály: ki a leghangosabb, legszerencsésebb, legkreatívabb, legtürelmesebb… Az alsó tagozatosok felvették a „nyúlcipőt” de mocsárjárásban is versenyeztek. Aznap este öregdiák találkozót hirdettünk: régi tanítványaink és kollégáink egyaránt hivatalosak voltak. A résztvevők száma legmerészebb álmainkat is felülmúlta: közel 180 régi tanítvány, 1971 és 2010 között végzettek kereste fel egykori almamáterét. A hangulat remek volt, jóízű beszélgetések, nagy nevetések közepette idéztük a múltat, este 10-ig.

Hírességek és vetélkedők
Csütörtök a „hírességek napja” szinte valamennyi gyermekünket vonzotta: rengeteg kérdés érkezett Kovács „Kokó” Istvánhoz, olimpiai bajnok bokszolónkhoz, jószolgálati nagykövethez, aki derekasan állta a rohamot, 40 percen keresztül türelmesen válaszolgatott. Rajongó gyerekek hada éljenezve, ujjongva búcsúzott tőle. A tornateremben Király Orsolya, volt tanítványunk zumba órát tartott az érdeklődőknek: az újfajta, táncos testmozgást fiúk és lányok egyaránt kipróbálták, lelkesen. A napot Koltai Andrea tévés szerkesztő-műsorvezető zárta. Andi is tanítványunk volt egykoron, nagyon érdekes tényeket és kulisszatitkokat is megtudhattunk tőle a televíziózásról. Az alsósok játékos fejtörőkben és ügyességi feladatokban vetélkedhettek egymással.

Tanítványaink érdeklődése minden képzeletet felülmúló volt valamennyi programot illetően a héten. Valószínűleg ebben közrejátszott az is, hogy a részvételért „petákokat” gyűjthettek, mely beváltható osztályuk számára kirándulásra, egyéb kedvezményekre.

Elfáradtunk ugyan, de remek hetet zártunk. Elmondhatjuk. „Ez jó mulatság, férfimunka volt!”