Megakoncertekkel, szabadtéri színházi előadásokkal, borfesztivállal

  •  
  •  
  •  

A Képviselő-testület úgy döntött, hogy megindítja a Főtér-program rendezvényinek szervezése és lebonyolítása tárgyában a közbeszerzési eljárás. A tervek szerint az Új Főtéren többek között megakoncertek, szüreti és borfesztivál, szabadtéri színházi játékok kerülnek megrendezésre, de a sport is szerepet kap, a focirajongók kivetítőn nézhetik a világbajnoki mérkőzéseket.

 
A most látható építkezés csupán a Főtér épített, fizikai kereteit teremti meg. A tér az itt élők és az ide látogatók jelenlététől, a sokszínű rendezvények és események sorától válhat a város Főterévé, mondhatni Újpest szívévé.
A rendezvénysorozat célja, hogy az újpestieknek itt helyben kínáljanak igényes és változatos szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget. A nyár beköszöntével, várhatóan júniusban, az átadás alkalmával megakoncertek várják az újpestieket. Július közepéig a focirajongóké lesz a tér, a Labdarúgó Világbajnokság mérkőzéseit tekinthetik meg kivetítőn, s ehhez kapcsolódó programokon vehetnek részt. Majd augusztus közepéig a kultúráé lesz a főszerep, szabadtéri színházi játékokkal és egyéb rendezvényekkel várják a Főtérre látogatókat. Az államalapítás ünnepét követően szüreti és borfesztivállal köszöntik az őszt, míg várhatóan október első hetében, koncertek keretében a Főtér – program záró rendezvényére kerül majd sor.