Megbecsült „közszolgák” Újpesten

  •  
  •  
  •  

December 4-én Belán Beatrix és dr. Trippon Norbert alpolgármesterek látták vendégül az újpesti intézményvezetőket éves munkájuk elismerése alkalmából az Árpád úti Polgárok Házában. Az önkormányzat kulturális és pedagógiai intézményeinek vezetői szinte kivétel nélkül megjelentek a jeles eseményen, zsúfolásig töltve a színháztermet. Az ünnepélyes hangulatot rövid komolyzenei zongora-négykezes előadása alapozta meg. Ezután a városvezetés nevében elsőként dr. Trippon Norbert alpolgármester köszöntötte a megjelenteket.

Megnyitójában kiemelte, hogy a napjainkat átszövő gazdasági hangulattól senki sem függetlenítheti magát: mindez egyre inkább érezteti a hatását a hétköznapi élet számos területén. Újpest gazdálkodását viszont ebből a szempontból szerencsésnek tartja, ami rendhagyónak is nevezhető a szélesedő válsághangulatot tekintve. Mindezek ellenére határozottan megnyugtatta a gazdasági széljárásnak kiszolgáltatott intézményvezetőket, hogy bár ésszerű beosztással, de Újpest győztesen és megerősödve kerül ki a mostani nehéz időszakból. Előrelátó és gyakorlatias beruházások megvalósulása segíti a helyiek gondok kezelését, hiszen több olyan milliárdos nagyságrendű vállalkozás is elindult, melyeknek köszönhetően biztonságban tudható a jövő pénzügyi helyzete Újpesten. E biztonság jelképes gesztusa többek között az intézményvezetők munkájának megbecsülése is, hiszen azon „közszolgák” csoportjába tartoznak, akik a hétköznapi feladatok és problémák közvetlen közelében igyekeznek a legtöbbet megadni a helyieknek, sokszor lemondó odaadással.
Ezután Belán Beatrix kulturális alpolgármester vette át a szót, kiemelve a megjelentek megbízható szakmai hátterét, emberségét és minden körülmények között töretlenül pozitív jövőképét, melyekkel nem csak a jövő nemzedékének, de a rájuk bízott munkatársaknak is sokszor mutatnak példát. Az elismerések hosszú névsora után egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött pohárköszöntővel személyre szabottan is megköszönte az összes jelenlévő egész éves áldozatos munkáját.