•  
  •  
  •  

Példa értékű összefogás valósult meg városunkban az Újpesti Cseriti kezdeményezésére. Kis híján másfél millió forintnyi pénzadományt és egy kisebb tornateremnyi játékot gyűjtöttek össze az újpesti gyerekek, szülők, civilek, önkormányzati és magáncégek közösen a nehéz sorsú újpesti gyermekek megsegítésére. A sikertörténet nem ér véget idén, az Újpesti Cseriti 2012-ben is folytatja jótékonysági tevékenységét! Köszönjük nagylelkű adományaikat!

Különleges napra ébredhet holnap ötven nehéz sorsú újpesti kisgyermek: valóra válhatnak a karácsonyi kívánságaik! Nekünk, újpestieknek köszönhetően az ő karácsonyfájuk alá is kerül bőségesen ajándék. Az önkormányzat által kiválasztott ötven legnehezebb sorsú újpesti kisgyermeknek az Újpesti Polgári Centrumban rendez karácsonyi ünnepséget az Újpesti Cseriti, ide érkeznek meg Angyalszárnyon azok az ajándékcsomagok, amelyeket az újpestiek pénzadományaiból állítottak össze a Cseriti önkéntesei.

Több, mint 800 ezer Forint gyűlt össze eddig az Újpesti Cseriti számláján a gyűjtőpontokon, a banki átutalással és csekken befizetett adományokból.  Az Újpest FC által jótékonysági licitre bocsátott két labda és mind a 11 póló is elkelt: a cégek számára meghirdetett labdát a Sanofi vitte el, a magánszemélyek közül pedig Móring József Attila országgyűlési képviselő (Fidesz) vásárolta meg a labdarúgók kézjegyével ellátott futball labdákat.  A jótékonysági árverés összbevétele 400 ezer Forint lett. 

-Az Angyalszárnyon program több, mint egyszerű pénzgyűjtés, az újpesti közösség összetartásának tanúbizonysága, hisz magunknak gyűjtöttünk, az adományokat a Cseriti nem adja tovább. Amikor tavaly karácsonykor elkezdtük gyűjteni a játékokat a rászoruló gyermekeknek, álmodni sem mertünk ekkora sikerről. Akkor még nem volt Cseriti, de már éreztük az újpestiek nyitottságát, befogadó készségét egy ilyen jellegű akció iránt. Ezért hívtuk életre idén a Cseritit, ami az Őszi Sportpartyn mutatkozott be először az újpestieknek. Nem is reméltük, hogy egy hónappal később már nem tudunk fogadni önkéntes segítőket, annyira sokan jelentkeztek – mondta el az Újpesti Naplónak Wintermantel Adrienn, az Újpesti Cseriti háziasszonya.

Az ötven legnehezebb sorú újpesti kisgyermek mellett további ötszáz gyermeket is megajándékoz a napokban az Újpesti Cseriti, szintén a mi felajánlásainknak köszönhetően. Azt a rengeteg játékot osztják szét közöttük szombaton, amelyet négy kisteherautóval szállítottak át az UGYIH-ból az Erzsébet Utcai Általános Iskolába.  A karácsonyi ünnepség fényét a gyerekek kedvence, Fluor Tomi koncertje emeli majd.
– A játékok mellett elsősorban élményekkel szeretnénk megajándékozni az ötszáz nehéz sorsú újpesti gyermeket. Az ajándékozást szeretnénk egészen kora nyárig elhúzni, hisz ezek a gyerekek egész évben nem kapnak semmit. A nyári siófoki kiránduláshoz hasonlóan jövőre is szeretnénk elvinni a gyerekeket a természetbe- tette hozzá Adrienn asszony.

Az Újpesti Cseriti 2012-ben is folytatja munkáját, a tervek között szerepel a szervezet bővítése, bázisépítés és az idei sikertörténet megismétlése. Köszönjük szépen nagylelkű adományaikat!

Szintén jótékony célú árverésre ajánlotta fel Curtis, azt az egyedi pólót, amelyen az övén kívül a december 3-ai koncert valamennyi fellépőjének aláírása látható.