Meghosszabbított felhasználási idő

  •  
  •  
  •  

Május 31-ig meghosszabbította a kormány a SZÉP-kártyákra 2011-ben feltöltött összegek felhasználásának határidejét, az idén kibocsátott kártyákon lévő pénzt pedig 2014. május 31-ig lehet majd felhasználni. További változás, hogy a határidőig fel nem használt összeg ezentúl nem vész el.

Az eredeti szabály szerint a kibocsátást követő év végéig volt lehetőség a kártya alszámláin rendelkezésre álló pénz elköltésére, azaz sokaknak 2012 végéig (azaz holnapig) kellene felhasználniuk a keretet, mert a pénzt a következő évre már nem vihetnék át.

Mivel azonban csaknem 145 millió forintnyi elektronikus utalványt még nem váltottak be a tulajdonosaik, a kormány úgy döntött, hogy a SZÉP-kártya kibocsátását követő második év május 31-ig hosszabbítja meg a felhasználási időt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint a 2011-ben kibocsátott kártyákon lévő összeg 2013. május 31, az idén kiadott SZÉP-kártyákon lévő pénz pedig 2014 május 31-ig használható fel. Az NGM szerint ezzel a kedvezménnyel az előszezon forgalmának növekedését is elősegíti a kormány.

További újítás még, hogyha a munkavállaló a meghosszabbított határidőn belül sem költi el a SZÉP-kártyára feltöltött keretet, akkor a kibocsátó a lejáratot követő 30 napon belül visszautalja a maradványösszeget a munkáltatónak, aki annak további felhasználásáról dönthet.

MTI/MOA, fotó: vg.hu