Megint fagyok jönnek

  •  
  •  
  •  

A héten kevés napsütésre számíthatunk, a pesszimistább előrejelzések szerint szombatig elő sem bújik a nap, cserébe lesz zápor, zivatar, felhők az égen, na és ami a legrosszabb: egy-két hajnalban még fagyok is lehetnek.

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmeneti jelleggel és rövid időszakokra vékonyodhat el, csökkenhet a felhőzet. Éjszaka és hétfőn napközben a déli országrészben van esély tartósabb felhőzetcsökkenésre.

Elszórtan lehet záporokra számítani, északkeleten néhol zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Hétfőn a Dunántúlon és a középső országrészben viharos széllökések is lesznek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 13, 19, nyugaton 9, 12 fok között alakul.

Kedden és szerdán már csökken a hőmérséklet is, 9-16 fokra és erős széllökésekre lehet számítani. Szerda hajnalban újra fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet, -2-5, csütörtökön -1-8 fokra lehet számítani.

Csütörtöktől valamelyest melegebb idő jöhet, 16-20 fokot is mérhetnek napközben, viszont felhős lesz az ég, helyenként záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Pénteken és szombaton hasonló időre számíthatunk.