Megint szép lett a víztorony környéke

  •  
  •  
  •  

Szépen rendbe tették az Újpesti Városgondnokság Kft. emberei a víztorony környékét, az elmúlt hét közepén. Az illegális szemétlerakatokat felszámolták, az akció komoly pénzt emésztett fel.

Már május 10-én, kedden megkezdődtek a munkálatok a víztorony szomszédságában. Első lépésben szét kellett válogatni a szemetet, mert a zöldhulladékot és a műanyagflakonokat nem lehet együtt kezelni. Másnap a helyszínen öt munkás jelent meg, akik a jókora területen gereblyézték, gyűjtötték a szemetet. Aztán következett a gallyakból álló lerakat eltüntetése. Egy hatalmas teherautó állt a hulladékhegy mellé, és a markolója beleharapott a gallyakba. Gyorsan megtelt a plató.

Fejér János, az Újpesti Városgondnokság Kft. zöldterület ágazatának vezetője a helyszínen irányította a munkálatokat. A vezető elmondta: sajnos egyre szaporodnak az illegális szemétlerakók a kerületben. Ahogy észlelik azokat, megjelennek a helyszínen az önkormányzati cég emberei. Így történt ez most, a víztoronynál is. Nem olcsó mulatság a hatalmas teherautó bérlése, és az egyéb kiadások sem lebecsülendők. Háromezer forintba kerül egy köbméter zöldhulladék elszállítása, a fel és lerakása kijön kétezerből. Egy járműre tizennégy köbméter fér fel. Ha csak napi két-három fuvart számolunk, akkor is tetemes összeg jön ki.  Ezek a nem tervezett munkák más területekről vonják el az erőket, így kevesebb idő jut a fő tevékenységre, a parkok, játszóterek gondozására.

Ugyancsak kinn járt a területen Garamszegi Andrea, az Újpesti Közterület-felügyelet osztályvezetője, aki beszámolt arról, hogy a közeljövőben, a lakosság bevonásával takarítási akciókat indítanak.

A víztorony környéke tiszta lett tehát, de máris itt az újabb feladat: illegális szemétlerakatot találtak a Tűztövis utcában. Ez az a munka, aminek soha nincs vége.

A szemétszedés első lépcsője volt annak a folyamatnak, amelynek következő állomása az Országos Takarítási nap, amelyet Újpesten is megrendeznek. Ezzel kapcsolatban az Önkormányzat felhívással is fordult a lakossághoz.