Megint Újpesten volt a legmelegebb

  •  
  •  
  •  

Több melegrekord is megdőlt szombaton. Körösszakállon 31,3 fokot mértek, utoljára 1947-ben volt ehhez hasonló meleg ezen a napon. A fővárosban több helyszínen is túllépte a hőmérséklet a korábbi, 1969-es rekordot. Újpesten volt a legmelegebb. A térség országaiban volt, ahol több mint 200 éves rekord dőlt meg.

Az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt szombaton. Az előbbit Körösszakállnál mérték, ahol 31,3 Celsius-fok volt. Az utóbbit Újpesten, ahol 30,5 Celsius-fokra emelkedett a hőmérséklet – tudta meg az [origo] Gaál Árontól, az OMSZ ügyeletes meteorológusától.

A korábbi országos melegrekordot ezen a napon 1947-ben Pécsen mérték: 29,9 Celsius-fokot. Budapesten 1969-es rekord dőlt meg, akkor 28,7 Celsius-fok volt április 28-án. A fővárosban több helyszínen is túlszárnyalta a hőmérséklet a korábbi rekordot: Pestlőrincen 29,4, Ferihegyen 29,3 Celsius-fokot mértek szombaton.

A meteorológus szerint vasárnap is rekordközelben lehet majd a nappali legmagasabb hőmérséklet, de nem várnak annyira meleget, mint szombaton volt. A napsütés zavartalan lesz, de több helyen lehet erősebb szél, például a fővárosban, a Duna-Tisza közén és a Dél-Dunántúlon.