Megjelent az Újpesti Helytörténeti Értesítő legújabb száma

  •  
  •  
  •  

A negyedévente megjelenő újság Múltidéző és Tanulmány rovataiban egyaránt – Szöllősy Marianne tollából – az Újpesti Ipartestület múltjából idéz.

800×600

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;}

Megjelent az Újpesti Helytörténeti Értesítő legújabb lapszáma. 

A Közlemények rovatban többek között Varga Károly az újpesti villamosvasúti járműtelep történetét tárja az olvasó elé, Iványiné Konrád Gizella Berda József és Aba Novák Vilmosról készült írását közli a lap. Dr. Kriska György a szennyvíztisztítóról ír, cikkének címe: Öntsünk tiszta vizet a Dunába!  Az Újpesti Helytörténeti Értesítőben folytatódnak a már megkezdett sorozatok. Így Iványi János folytatja az 50 éve felszámolt újpesti Öreg-temetőről készült írását, időközben a 13. epizódjához érkezett Rojkó Annamária Aschner Lipót életét bemutató sorozata, míg Krizsán Sándor a metróépítés hajráját osztja meg az érdeklődőkkel. A híres újpestiek sorozatban Hirmann László Goll János pedagógus, zenetanár, az újpesti sportélet lelkes szervezőjét mutatja be nekünk. A lapvezető témájához kapcsolódik Szöllősy Marianne interjúja, aki Csaballa Ödönről, az újpesti Ipartestület 1974-ben elhunyt jegyzőjéről kérdezte lányát: Bakos Béláné Csaballa Alicét.

Az Újpesti Helytörténeti Értesítő térítésmentes lapszámai korlátozott példányban elérhetők az Újpesti Helytörténeti Gyűjteményben, az Ady Endre Művelődési Központban és a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodáiban; vagy letölthető az alábbi linkre kattintva:

Újpesti Helytörténeti Értesítő, 2011. június