“Megjósolták” – lesz jövőre is

  •  
  •  
  •  

Saly Dóra, az Ybl Miklós Főiskola hallgatója tavaly készítette el az újpesti Víztorony makettjét. A makett Újpesten maradt, és szép célt szolgál: minden évben – vándordíjként – ahhoz a civil szervezethez kerül, amely abban az évben sokat tett Újpestért. Tavaly az Újpesti Közművelődési Kör, idén az Újpesti Városvédő Egyesület részesült a Civil Újpestért-díjban, melyet az egyesület elnöke, Kovács Ivánné vett át dr. Kőrös Andrástól, a Közművelődési Kör ügyvivőjétől.

Az újpesti kisebbségi önkormányzatok sátrainál – a szombaton megérkezett rossz idő ellenére – idén is fergeteges volt a hangulat; persze ezt a görög sátornál kapható Metaxa is elősegítette. Kígyózó sorok álltak az örményeknél is, nem véletlenül: a saslik illata, és természetesen íze vonzotta a látogatókat.
 
A városnapi sportprogramok idén a paintball-lal egészültek ki. A festéklövészet izgalmas, de nem könnyű hobbi; aki volt olyan merész, hogy kipróbálta, kisebb izomlázat és néhány lila foltot – a védőruha ellenére – biztos beszerzett, de felejthetetlen élménnyel tért haza.
 

Az UTE ifjú tornászai is elkápráztatták a közönséget. Szombat délután sikeres és látványos bemutatóval örvendeztették meg az érdeklődőket, s talán a szaltókat látva és a tapsot hallva néhány újpesti kisiskolás ki is próbálja ügyességét az egyesület tornacsarnokában. 

 

Épp szerkesztőségünk mellett találhatták meg az érdeklődők a Szabó Ervin Könyvtár újpesti könyvtárának sátrát, ahol éppúgy, mint a Király utcai épületben, rendkívül kedvező áron vásárolhattak használt kiadványokat a könyvbarátok.

 

A városnapi rendezvénysorozat egyik utolsó programeleme volt a Fresco Bello Zászlóforgató és Zászlódobáló Csoport látványos fellépése. A reneszánsz kort idéző, kézzel varrt jelmezek, az élőzenés kíséret, a dobosok játéka felejthetetlenné varázsolta az előadást.