•  
  •  
  •  

…dr. Kató Balázst, az önkormányzat jogi képviselőjét, van-e új fejlemény az augusztus 21-i újpesti tűzijáték kárigényeinek rendezésében?

dr. Kató Balázs: Megnyugtató rendezésről számolhatok be, ami úgy vélem a károsult és önkormányzat számára is lényeges szempont volt.

– Az Újpesti Naplóban szeptember végén arról írtunk: az önkormányzat nemcsak szerződést bontott az augusztus 21.-i program szervezőjével, de jelezte: a sérültek kárigényét megtéríti.

dr. Kató Balázs: Az önkormányzat ezzel a gesztussal nemcsak az igazolt kár megtérítésére tett ígéretet, hanem elejét kívánta venni egy hosszasan elhúzódó pereskedésnek is. A rendezvényen több ezres tömeg volt részese az államalapítás ünnepének és a tűzijátéknak. A sajnálatos balesetben hét személyt láttak el a mentősök. Kárigényét egy hölgy jelentette be. A tűzijáték során 3 éves kisgyermekével együtt szenvedett sérüléseket. A kisgyermeket kórházban ápolták. Jogosan merültek fel a gyógyszerköltségek, a ruházatok sérüléséből adódó károk, a munkából való kiesés, a taxiköltség. Természetesen a lelki sérülés, amit egy kisgyermek és családja elszenved, a tényleges károkkal ellentétben felbecsülhetetlen. Az önkormányzat méltányos megállapodást kötött a hölggyel, más károsult az eltelt két hónapban nem jelentkezett.

– Ezzel a teljes kártérítési folyamat is lezárult ?

dr. Kató Balázs: Még nem tartunk ennél a pontnál. A kárigényt most az önkormányzat hárítja a rendezvényszervező cégre. Joggal hisszük, megállapodunk. Nem lesz per belőle.

– B. K.