Megkezdődik a szúnyogirtás

  •  
  •  
  •  

Május 8-án kezdődött meg, és 10-ig zajlik az idei első szúnyogirtás Budapesten. Az időjárási körülmények függvényében a légi irtás 18 órától napnyugtáig, a földi irtás pedig este 22 órától hajnali 3 óráig tart.

A légi irtás kémiai módszerrel vagy pedig biológiai úton, a lárvák elpusztításával történhet, a földi rovarirtásra pedig szintén csak meghatározott szereket lehet használni. Mivel a földi irtás szinte kizárólag lakott területeken zajlik, az ütemezésnél a fertőzöttség mértékén és az időjáráson kívül figyelembe kell venni a szabadtéri színpadok, sporttelepek, este-éjjel nyitva tartó kerthelyiségek nyitva tartását is.

Az elmúlt hetek időjárása és a Duna vízállása miatt a szúnyoglárvák biológiai módszerrel történő irtása jelenleg nem ajánlott. A szúnyogirtás elrendelése és a kezelendő területek kijelölése minden esetben rovartani szakértő irányításával, csípésszámvizsgálat alapján történik, a nyár folyamán szükség szerint a szúnyoginvázió mértékétől függően további 2–8 alkalommal várható újabb irtás, a következő alkalom a tervek szerint május 20-a körül lesz.

Bejelentések a szunyog@budapest.hu e-mail címen, illetve munkaidőben a 327-1414-es telefonszámon tehetők.