Megkezdték a budapesti villamospályák felújítását

  •  
  •  
  •  

Idén minden eddiginél több, 11 milliárd forintnyi támogatás jut a BKV beruházásaira.

Megkezdődött az idei villamospálya-felújítási program Budapesten – tájékoztatta a program szakmai előkészítéséért felelős Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t.  A munkálatokat már megkezdték a 37-es villamos vonalán, rövidesen pedig a Szent Gellért rakparton is hozzálátnak a felújításnak. Idén minden eddiginél több, 11 milliárd forintnyi támogatás jut a BKV beruházásaira; az erre elkülönített összeg 680 millió forinttal meghaladja a tavalyi keretet. Hozzátették: ezt az összeget – amelyet uniós források is kiegészítenek – az elmúlt húsz év drámai műszaki lemaradásának behozására fordítják.

A közlekedési központ jelezte: fontos cél a kritikus sebességkorlátozást igénylő pályák kijavítása, a menetidő csökkentése, ezért a beruházási tervben a BKK javaslatára minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kapott a villamospályák felújítása.

A javítási munkák elvégzésével a sebességkorlátozások is megszűnnek, így az utasok az említett vonalakon gyorsabban érhetik majd el úti céljukat – emelte ki a BKK.