Meglepetésvendég a harminckettedik évfordulóra

  •  
  •  
  •  

Pásztor Erzsi Kossuth díjas színművésznőt, Újpest díszpolgárát látta vendégül a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének Újpesti Szervezete március 19-én, fennállásának harminckettedik évfordulóján. A rendezvény fővédnöke, Nagy István alpolgármester elfoglaltsága miatt levélben üdvözölte a megjelenteket, és biztosította az egyesületet arról, hogy alpolgármesterként mindent megtesz a minél jobb működési feltételekért.

A fővédnök alpolgármester köszöntőlevele után Pásztor Erzsi Kossuth-díjas színművésznő, Újpest díszpolgára lépett az Ady Endre Művelődési Ház színpadára. Meghatottan szólt szűkebb hazájáról, és felidézte pályája kezdetének néhány, számára máig meghatározó pillanatát. 

– Idetartozom, számomra a díszpolgári cím ugyanolyan értékes, mint a tavaly átvett Kossuth- díj, mindkettőt nagy becsben tartom – fogalmazott, majd hozzátette: nem szereti, ha művésznőnek szólítják, hiszen ma már majd mindenkit művészként emlegetnek, aki jelentős (fő)szerephez jut a tévében, a vidéki színészeinket pedig alig ismerik.

Pásztor Erzsi kérdésre válaszolva elárulta: mindig színésznő szeretett volna lenni, és mindig az elsők között van, aki fejből tudja a szövegét, ugyanis ő csak így tud próbálni. A művésznőt egyébként májusban láthatjuk viszont az Újpest Színházban, ahová egy – az ő megfogalmazása szerint – „frenetikus vígjátékkal” látogat el.

A meglepetésvendég után az Újpesti Zenebarátkör adott jó hangulatú koncertet, a dalok között László Mária saját versét olvasta fel. Ugyancsak verssel készült Bakonyi Imréné, a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete Újpesti Szervezetének tagja, aki egyik sorstársuk művét olvasta fel. A klubnap egy kisebb fogadással ért véget.

MOA