Megműtötték Tibolya Pétert

  •  
  •  
  •  

Bátran kijelenthetjük, hogy az UTE öttusázó-világbajnoka peches sportoló. Tibolya Péter becsülettel készült és készül állandóan a világversenyekre, a nemzetközi bajnokságokra, de az utóbbi időben valamiért elpártol tőle a szerencse.

Hol a lóról esik le olyan szerencsétlenül, hogy a vállát töri, hol pedig futás közben sérül meg. Most éppen úgynevezett fáradásos lábközépcsonttörést szenvedett. Az újpesti színekben versenyző sportoló természetesen nem indulhat a jövő csütörtökön kezdődő, Lengyelországban rendezendő öttusa-Európa-bajnokságon. Pedig formája alapján akár a legfényesebben csillogó éremért is küzdhetett volna a drzonkówi viadalon.

– Már túl vagyok egy operáción is – mondta Tibolya, aki a tatai edzőtáborban, ha nem is futással, de már technikai számok gyakorlásával tölti az idejét. – Egy platinadarabbal rögzítették a sérült csontot, az orvos szerint várhatóan négy-hat hét múlva már teljes értékű munkát végezhetek.

–  Az Európa-bajnokság tehát elment, de idén lesz világbajnokság is…

–  Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány megnyugtatott, ha időben rendbe jövök, még van esélyem a világbajnoki szereplésre. Ha hosszabb időbe telik a gyógyulásom, akkor már aligha.

Az év fő versenye, a világbajnokság – amelyre Tajvanon, Kaohsziungban kerül sor – augusztus közepén kezdődik.

(gergely)