Megnyílt a sportdokumentum-kiállítás

  •  
  •  
  •  

Húsz év sportrelikviáiból, fotóiból nyílt meg az Ultra Viola Bulldogs sportdokumentum-kiállítása az Újpest Galéria emeletén, amelyet a sokak számára emlékezetes 6:0-s újpesti győzelemmel zárult Ferencváros elleni mérkőzés mozgóképei tettek interaktívvá.

Réti Zsolt alapító tag az Ultra Viola Bulldogs szurkolói egyesület húszéves fennállása alkalmából köszöntötte a megnyitóra érkezetteket. Az elmúlt két évtizedre visszaemlékezve azt mondta, régen minden hasonló tömörülés tiltott dolog volt, azonban a tagok között barátság szövődött és 1992-ben megalakult a csoport annak érdekében, hogy lelátókon, illetve bárhol bármikor az Újpest csapata mellett álljon.

“Legutóbb az Újpest-Ferencváros mérkőzésen is megmutattuk magunkat” – tette hozzá Réti Zsolt, majd szavait követően az Újpest FC-től egy óriáspezsgőt vehetett át.

Az ujpest.hu kérdésére elárulta, a kiállításon az elmúlt húsz év tárgyiasult emlékeit tekintheti meg a közönség. A tárgyak között rengeteg fotó található az elmúlt húsz évből, de pólók, mezek, naptárak, szórólapok, tollak is találhatók a csoport kiállított emlékei között. A tárlatot egy igazán izgalmas mérkőzés, a tavalyelőtti 6:0-s újpesti győzelemmel záruló Újpest-Ferencváros mérkőzés tette interaktívvá, amelynek egy részletét felvételről vetítették a látogatóknak.

Mint ismert, csütörtökön ugyancsak egy kiállítással, az újpesti képzőművészek tárlatával vette kezdetét a városnapok rendezvénysorozata, amely egészen holnap, azaz vasárnap estig tartogat izgalmakat. Aki élőben is kíváncsi a sportolókra, vasárnap este olimpikonjainkkal találkozhat a Szent István téren.

MOA