Megnyílt az Újpest Kártya Iroda

  •  
  •  
  •  

Ötszáz igénylő kapott névre szóló meghívót, hogy elsőként vehesse át Újpest Kártyáját a február 1-jén megnyílt irodában. A polgármester szerint az érdeklődők és az elfogadóhelyek száma, választéka várakozáson felüli. A kártyák folyamatosan készülnek, az átvétel legkorábbi időpontjáról minden igénylőt értesítenek.

Folyamatos volt az érdeklődés a lokálpatriotizmust erősítő Újpest-kártya iránt az átvevőiroda nyitónapján, a kiértesítettek közül sokan már a leghamarabb, február elsején szerették volna maguknál tudni a kedvezményekre jogosító plasztikot.
Orbán Ildikó, a Halassy Olivér Német Tagozatos Általános Iskola igazgatónője maga sem gondolta volna, hogy legeslegelsőként veheti át a kártyáját.

– Éppen a piacon jártam, amikor úgy döntöttem, hogyha lehetséges, már most elhoznám a kártyát, de magam sem gondoltam volna, hogy én leszek az első.  Szerintem nagyon hasznos, mert egy embernek sok mindenre, kedvezményre van szüksége – teszi hozzá.

Nem sokkal később Sztojka Balázs szintén a kártyáért érkezik, és mint megtudjuk tőle, feleségének is igényelt egyet.
Eközben szép számmal akadnak olyanok is, akik a szombati nyitónapot kihasználva most igénylik a kártyát. A Káposztásmegyeren lakó Ildikó nyugdíjasként jól tudja hasznosítani, ezért is szeretne az Újpest-kártyát.

Az átvevők népes táborát és vele együtt a lokálpatriotizmust maga a polgármester is erősíti. Wintermantel Zsolt (családjában nem egyedül) szintén igényelt Újpest-kártyát, amelynek elkészültéről kapott értesítőt, és szintén úgy döntött, a lehető leghamarabb átvenné.
-    Örömmel látom, hogy ennyien érdeklődnek a kártya iránt, és azt is, hogy a vendéglátóhelyektől kezdve a lakástextiláruson és az optikán át a vasedény üzletig számos szolgáltató csatlakozott az elfogadóhelyek táborába. Az érdeklődés mind az újpestiek, mint az elfogadóhelyek részéről várakozáson felüli – összegez.

MOA


 
A kártyát a felnőttek és 3–18 éves korú gyermekek, fiatalok is igényelhetik. A kártyaprogram segít abban, hogy az itt élők megismerhessék a helyi vállalkozásokat, üzleteket, boltokat, akik várhatóan komoly vevőkörre, törzsvásárlókra tehetnek szert. A városkártya emellett fontos szerepet játszik abban is, hogy szorosabbra fonja az Újpesten élők, az itt működő – elsősorban kereskedelmi és szolgáltató – vállalkozások, valamint az önkormányzat kapcsolatát, együttműködését, egyben erősítve ezzel a lokálpatriotizmust is.

G. R.