Megnyílt Nagy Ernő Sándor kiállítása

  •  
  •  
  •  

Az emlékkiállítást Török B. Zoltán nyitotta meg április 30-án, 18 órakor. A közönség május 23-ig tekinthetői meg.

 
Nagy Ernő Sándor (1926-2013)

1926. november 2-án, Hódmezővásárhelyen született. Tanulmányait szülővárosában kezdte, és Budapesten fejezte be Barcsay Jenő és Szentiványi Lajos világhírű művészek útmutatásával.
1947-ben jött Budapestre. 1949-ben megnősült, és haláláig, 2013. november 27-ig szeretetteljes házasságban élt feleségével. Egy fiú gyermeke, 2 unokája, és két dédunokája született. Egész életét a családjának és a művészi munkájának szentelte. Újpesten 1990-től élt.

1954-ben a MÜDOSZ tagja lett. 1962-től a Magyar Népköztársaság Művészeti Alapjának, 1971-től a Magyar Képző- és Iparművészeti Szövetségnek, a Művészeti Alapítványnak, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, valamint a Mednyánszky Társaság tagjai közé tartozott.
A művészeti élet folyamatos és aktív résztvevője maradt haláláig. 1948-tól számos egyéni, csoportos, hazai és külföldi kiállításai valósultak meg. Meghívásos és pályázati tárlatokon egyaránt részt vett. Munkái több európai országba, így Franciaországba, Németországba, Svájcba, Angliába, Ausztriába, Japánba és Kanadába is eljutottak. Több pályázati díj nyertese. Munkái magán és állami tulajdonban egyaránt megtalálhatók.
Legutóbb az Újpesti Képzőművészet Napok kiállításán a „Pállya Celesztin” című pályázat I. díjasa lett, mely nagy örömére szolgált. Alkotása a IV. kerületi Önkormányzat birtokába került.

Budapest, 2015. március 12.

Nagy Ernő Sándorné