Megszépült a kórházudvar

  •  
  •  
  •  

Jótékonysági akció keretén belül szépült meg a Károlyi Kórház kertje a Baross utcában. Az önkéntesek megcsinosították az udvart és fákat is ültettek.

Dr. Hollósi Antal, a Károlyi Kórház orvos-igazgatója lapunknak azt mondta, a kórház mindkét telephelyén zajlott önkéntes munka május 19-én.
Hozzátette, a Paramount Pictures akcióját külföldi mintára honosították meg Magyarországon.
– Az önkéntesek külön speciális képesítést nem igénylő munkákat végeznek el, ilyen például a takarítás, szemétszedés vagy éppen a faültetés. Mielőtt nekiláttak a feladatoknak, rövid munkavédelmi oktatást kaptak, azonban eszközeiket és a szemét elszállítására szolgáló konténert is ők hozták – sorolta az orvos-igazgató.
Szintén tőle tudjuk, a kórház mindkét telephelyén folyt a munka. Az önkéntesek az udvart tették rendbe, ez főként kertgondozást, szemétszedést és facsemeték ültetését foglalta magában.
– A Viacommunity nap alkalmából a cégcsoport dolgozói évről évre más-más szervezeteknek nyújtanak segítséget egész napos munkájukkal – ezt már Molnár Bálintól, a Viacom Global Hungary Kft. marketingesétől tudjuk. Hozzáteszi, a hazai Viacom irodából harminc fő érkezett, akik a kórház kertjében 20 új hársfát ültettek, illetve egy korábbi felújításból hátramaradt 4 konténernyi nagyságú törmelékhegyet is eltakarítottak. A nagyobb munkák mellett az utcafronton található virágágyást is megszépítették, és a gazolás után számos új virágtövet ültettek.

MOA