Megszépült Szent László tér

  •  
  •  
  •  

Befejeződött a Szent László tér rendezése. A napokban az üzletsor előtti zöldfelületi munkákat végezték el a Városgondnokság munkatársai. A színes virágok, a facsemeték jövő nyárra már igazán szép díszei lesznek a környezetnek.

Az elmúlt hetekben elsőként közel kétezer négyzetméteren törték fel a korábbi, tömörödött zúzott kővel szórt burkolatot, ahonnan mintegy nyolcvan köbméter törmeléket kellett elszállítani. A kiszedett ásványi anyag helyére talajjavító anyaggal kevert friss termőföldet terítettek le a Városgondnokság szakemberei.

A munkák befejeztével elültettek öt hársfát, és virágládákat is kihelyeztek.

Szerencsére az időjárás is kedvező volt, így a terület gyepesítése is elkészülhetett a nagy fagyok beköszönte előtt. Ahogy a környékbeliek már tapasztalhatták, a nyár folyamán megújult a Szent László tér és környéke. Ahogyan korábban megírtuk, Nagy István alpolgármester, mint a körzet egyéni képviselője, valamint Rádi Attila városüzemeltetésért felelős alpolgármester javaslatára szépült meg a Teknős térnek becézett terület. A felújítás során új burkolatot kapnak a régi, rossz állapotú járdák, megszűnt a szelektívhulladék- gyűjtő sziget, és ennek köszönhetően kellemesebb, barátságosabb hangulatú lett a tér. Felszámolták a közért előtti régi, murvás parkolót, azóta az úttest szélén, a szegély mellett, illetve a Szent László utcában lévő murvás területen lehet szabályosan parkolni.

G.R.