Megszilárdult a jégcsarnok helyzete

  •  
  •  
  •  

Újabb s ezúttal véglegesnek tűnő változás történt a káposztásmegyeri jégcsarnok ügyében. Az ingatlan értékesítésére kiírt pályázatot először Gát György filmproducernek ítélték, majd némi fennakadás után sikertelenként értékelve az első kört, újabb lehetőséget adott a tulajdonos OTP Faktoring Zrt. Ezúttal a szegedi érdekeltségű másik pályázó, a Baranyi Sándor vezette Szeviép Kft. mondhatja a magáénak a csarnokot, értesüléseink szerint már a szerződés is aláírásra került.

Az elmúlt hetek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó eseménye volt a kerületben a káposztásmegyeri Astra Zeneca Jégcsarnok sorsa. Mint ismeretes, a tulajdonos OTP Faktoring Zrt. pályázatot írt ki a 2003-ban hiteltörlesztés elmaradása miatt átvett ingatlanra ez év májusában. Az évek óta veszteséget termelő épület s a benne működő jégkorong-utánpótlás megmentésére több érintett s érdeklődő szimpatizáns is megmozgatott minden lehetőséget, hogy ne veszthesse el eredeti funkcióját a sportkomplexum. Mindez azért kavart ekkora indulatokat, mert a pályázók között színre lépett Gát György filmproducer, aki egy filmstúdió megteremtésével látott fantáziát a csarnok megvételében.

Június 29-én, a pályázatok beadásakor egy óra alatt döntött az OTP Faktoring Zrt. vezetősége: a Gát György képviselte befektetői elképzelést hozta ki győztesnek. Ám egy üzlet akkor jön létre, amikor a szerződés aláírásra kerül, ez az egyszerű, ám elengedhetetlen aktus egyre csak húzódott. Július 5-re mindenki számára váratlan fordulat állt be: a tulajdonos eredménytelennek nyilvánította az – általa – kiírt pályázatot. Dr. Szentléleky Béla üzletágvezető a tulajdonos képviseletében annyit mondott el a történtekről, hogy rövid időn belül szándékoznak kiírni az újabb pályázatot, de erről bővebbet egy-két hét elteltével tudnak mondani. A helyzetet némileg bonyolította, hogy eddig nem kapott nagy nyilvánosságot az a tény, hogy a vételárral együtt járna a több százmilliós adósságot felhalmozott Projekt 2 Ingatlankezelő Kft., amely, bár az OTP tulajdona, de a cég szívesen megszabadulna tőlük az ingatlannal együtt. Mondhatni: árukapcsolás volna a veszteséges kft, s feltehetően ez a tény – is – késztette kihátrálásra Gát Györgyöt a kusza üzleti tranzakcióból.

Nem úgy Baranyi Sándort, aki nem csak az ingatlanüzletben, de a sport területén is sikereket ért el: NB I-es kosárlabda és kézilabdacsapatokat is támogat:

-A csarnokkal kapcsolatos alapvető technikai fejlesztések befejezése után az elképzeléseink szerint alkalmassá válik a terület a nyereséges működtetés feltételeire – nyilatkozta a szegedi vállalkozó. – A felhalmozódott 800 milliós adósságot két hónap alatt törlesztenünk kell, a jelenlegi műszaki anomáliák kiigazítása megközelítően 100 millió forintot igényel. Mindezek után megkezdődhet a nyereséges üzemeltetés, aminek az egyik legfontosabb feltétele, hogy a csarnokba be tudunk vinni a jégsporttól független rendezvényeket is, mindezt anélkül, hogy a jégpálya állandó leengedése és fagyasztása szükséges volna. Így biztosítható az eddigi sportfunkció is. A járulékos fejlesztésekben természetesen várjuk a kerület segítségét is.