Megszólalt a kirúgott újpesti ikon

  •  
  •  
  •  

Kovács Zoltán szerint a tulajdonos és közte feszülő érdekellentétek miatt menesztették az Újpest sportigazgatói posztjáról.

“Éreztem, hogy ez lesz, hiszen Tolnai Sándor tulajdonos és köztem hosszú ideje érdekkülönbség van – nyilatkozta az egykori csatár a Nemzeti Sportnak. – Sok mindenben nem értettünk egyet. Sosem voltam az ő embere, én csak az Újpesthez voltam lojális. Személyekhez csak addig voltam az, ameddig többször be nem csaptak.”

Kovács Zoltán elmondta: sem ő, sem a szakmai stáb nem értett egyet azzal a döntéssel, hogy az előző bajnokság felénél elengedik Tisza Tibor csapatkapitányt, de hiba volt a valós piaci ára alatt elengedni Simon Krisztiánt a Feyenoordhoz, miközben Kovács tájékoztatása szerint jóval előnyösebb ajánlat is érkezett vele kapcsolatban.

“Érdemi munkát végeztem, ezt bizonyítja, hogy a klubnak tíz utánpótlás-válogatott labdarúgója van, Vermes Krisztián sérülése előtt alapember volt a válogatottban. Az utóbbi időben sokszor szóltak bele a munkámba. Simon Krisztián elengedésén kívül ide sorolhatom Nikola Mitrovics eladását is – ezekért az üzletekért nem vállalom a felelősséget. A hibáimért, mert ilyenek is voltak, természetesen igen, de az elmúlt másfél évben, amíg sportigazgató voltam, az Újpest a játékoseladásból hússzor annyit keresett, mint amennyit vásárlásra költött.

Kovács Zoltán a jövőjével kapcsolatban annyit mondott, hogy egyelőre pihen és vár. “Ma Magyarországon három klubnál lehet érdemi munkát végezni, az egyikhez nyilván soha nem mennék, a másik kettőt pedig nem nevezem meg, mert nem ajánlgatom magamat.”

(telesport.hu)