„Megtanulni itt lehet”

  •  
  •  
  •  

Látható népszerűségnek örvend a nemrégiben átadott sípálya. Van, aki nem először jár itt, mások pedig a kerítésen kívül szemlélődnek, aki pedig iskolájával keresi fel a napokban, már nagyon várja, hogy kipróbálhassa. A héten pedig sítábor is zajlik.

A szinte pontosan egy hónapja átadott, egész évben használható sípálya iránt láthatóan nagy az érdeklődés. Egy kisgyermekes család a kerítésen túlról nézelődik, még nem próbálták ki. A közelben lakó, munkából hazafelé tartó huszonéves Szabolcs is érdeklődve figyeli egy darabig, végül dönt: – Valamikor lecsúszom én is.

Bent a kölcsönzőnél folyamatosan jönnek-mennek az emberek. Akinek van sífelszerelése, hozhat magával, a kölcsönzés pedig kedvezményes árú, ahogyan a pályahasználat is. A felvonóval és világítással felszerelt pálya egyébként egész évben üzemel, képzett szakemberek felügyelik és oktatják a használatát.

Egyik legfőbb funkcióját Ádám – aki kisfiával már másodszor kereste fel a pályát – fogalmazza meg találóan:

– Tetszik az új létesítmény, síelni megtanulni itt lehet igazán. Külön előnye, hogy közel van, eddig Zuglóba jártunk.

A pályán egyébként az újpesti iskolások az önkormányzat jóvoltából ingyen tanulhatnak síelni. A közelben található Szűcs Sándor Általános Iskolából és a Karinthy Frigyes Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából hamarosan kilátogatnak az első síelő osztályok. Az iskolások várakozását a másodikos Jázmin foglalja össze:

– Az osztályban már többen tudnak síelni. Én eddig még nem próbáltam, csak szánkóztam. Örülök, hogy itt, Újpesten kezdhetek tanulni, mert nem kell messzire utazni, és ráadásul nemcsak télen lehet majd jönni. A mi osztályunk november közepén kerül sorra, tíz alkalommal mehetünk ingyenes oktatásra. Hozzáteszi: jó, hogy van a pályán felszerelés, nem kell cipelni.

M. Orbán András