•  
  •  
  •  

Remek időben, fergeteges hangulatban telt a városnapok szombatja. Ismert és közkedvelt fellépők, és kicsiknek, nagyoknak egyaránt érdekes háttérprogramok várták a látogatókat.

Délelőtt az újpesti nemzetiségi önkormányzatok rövid bemutatóit, majd a Bolero Balettet láthatták a színpadon, a délutáni-esti fellépők sorát pedig Szalóki Ági gyermekkoncertje nyitotta meg, délután. A Megasztár első szériájában felbukkanó Dér Henit sem kell bemutatnunk. Ő is szép számú közönséget vonzott a színpad köré. Aki nem hallgat rapet, az is felfigyelhetett Deniz tartalmas szövegeire, de a publikum nagy része hallhatóan ismerte a szövegeket és együtt skandálta az előadóval.

A kétségkívüli legnagyobb közönséget az Ocho Macho és a 30Y zenekar vonzotta a színpadhoz. A 30Y azt vallja, a zene nem kategorizálható, nem is szeretik behatárolni, milyen műfajt játszanak. Az viszont bátran kijelenthető, a koncertek alatt a Szent István tér megtelt.

A nap nem lett volna teljes a színvonalas és érdekes háttérprogramok nélkül. Több tucatnyian várakoztak például az évek óta népszerű nosztalgiabuszra, ahogyan a gyermekprogramokra is rengetegen voltak kíváncsiak. A lelkesedés másnapra sem tört meg.

Külön színfolt volt például az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület sátra, ahol most az újpesti rendőrök is helyet kaptak. Az egyenruhások a kisebbeket kirakóval, színezővel, ajándékkal várták. A Városnapok ideje alatt bárki felpróbálhatja a rendőri felszerelést, és a prevencióról sem feledkeztek el: bűnmegelőzési tájékoztatót is adnak az érdeklődőknek. Sőt, e felhívásaik angol nyelven is elérhetők.

Ezen kívül – a teljeség igénye nélkül – többek között véradás, népi játszótér, babaszínház, „utcakönyvtár” is várta, várja az érdeklődőket. A legsportosabb város címhez hűen sport- és ügyességi feladatok, előadások is vannak a Szent István téren. Az asztalitenisz, a sakk, a mászófal, vagy épp az ugrókötelezés láthatóan közösséget kovácsol a tömegből.

MOA