Megújul a parkoló

  •  
  •  
  •  

Február 3-án kezdetét veszi az Erdősor úti parkoló építése. A terület átalakítása időszerűvé vált, hiszen a korábbi állapot méltatlan volt mind az itt élőkhöz, mind pedig Újpesthez. A városvezetés továbbra is kiemelten fontosnak tartja az évek óta elhanyagolt övezetek fejlesztését, ennek köszönhetően idén is folyamatos megújulásokra számíthatnak az újpestiek.

 - 2014-ben is folytatódnak a felújítások Újpest több pontján. Tavaly az Ugró Gyula soron és a Külső Szilágyi úton épült parkoló, az idei első építkezés pedig az Erdősor út környezetét érinti. Első lépésként a csapadékvíz-elvezető rendszert alakítják ki, ezután a szegélyezés, a burkolás, a parkolóhelyek felfestése, faültetés és füvesítés következik, és új, esztétikus, kőburkolatú járda is készül. A munkálatok kellemetlenséggel járnak, de néhány hét múlva már szebb és rendezettebb képet mutat a környék. Az Erdősor úti “murvás parkoló” hosszú évek óta változatlan állapotban van.
Az Újpesti Párbeszédben az elmúlt években sokan kérték, hogy végre történjen itt valami. 2013-ban az építési szabályok engedte kereteken belül a lehető legnagyobb parkolószámot terveztük meg ide. Az építkezést az időjárástól függően idén áprilisig befejezzük, és végre rendezett, kulturált parkolási körülményeket fogunk biztosítani az itt élők részére. Tudom, hogy minden építkezés kellemetlenséggel jár, de kérjük az újpesti polgárok türelmét és segítő együttműködését. A fejlesztéseknek természetesen ezzel még nincs vége. 2014-ben is folytatódnak a felújítások, parképítések, és a régi, elhanyagolt területek megújítása is megvalósul – mondta el lapunknak Rádi Attila alpolgármester.

N. B.


Az építkezés alatt a parkoló nem lesz teljesen lezárva, egy-egy részét fokozott fi gyelemmel, de változatlanul használhatják az itt lakók (átlag 17-24 parkolóhely). Fontos, hogy az elkerített területeken, ahol munkavégzés folyik, nem lehet majd megállni. Az építkezés során a lezárt és szabadon hagyott részek többször változnak, amiről az építők folyamatosan tájékoztatást adnak.