Megújulás előtt a Városkapu

  •  
  •  
  •  

Újabb lépéssel került közelebb a megvalósításhoz az Újpest Városkapu térségének teljes megújítása. A Fővárosi Közgyűlés augusztus 31-én jóváhagyta, hogy az Épít Zrt. feladatkörét kiterjessze a leendő fejlesztés területére. A jegyzőkönyv tanúsága szerint az MSZP-s képviselők nem szavazták meg

Az újpesti képviselő-testület június végén terjesztette az ÉPÍT Zrt. feladatkörét erre a városrészre is. A fővárosi és a helyi testületi döntéseknek köszönhetően az metrómegálló jelenleg rendezetlen, városszerkezetileg szabdalt környezete központi területté alakulhat át. A Városkapu térségének fejlesztése a májusban elfogadott Hajrá Újpest! városfejlesztési program egyik sarkalatos eleme.

A Berda József, Temesvári, Bocskai, Aradi utcák által határolt tömb használati módja az övezeti besorolásának valamint a mai beruházói igényeknek nem feleltethető meg, ezért rehabilitációja elengedhetetlen. Az új központi hely elsődlegesen a minőségi kiskereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó létesítmények, irodák elhelyezésére, az épületek felsőbb szintjein lakások kialakítására szolgál majd. A tervek szerint a terület fő szerkezeti elemét a metró feletti, zöldfelületként kialakított gyalogos tengely képezi majd, melynek központjában egy hangsúlyos, karéjszerű beépítésű tér kap helyet.