Megújulnak az intézmények a szünidő alatt

  •  
  •  
  •  

Közel negyven önkormányzati intézmény újul meg a nyár folyamán Újpesten. A felújítások többsége az intézmények szolgáltatási színvonalát növelik ősztől.

Az áprilisi ülésén döntés született az önkormányzat Gazdasági és Pénzügyi Ellenőrző Bizottságában arról, hogy milyen renoválási munkálatok induljanak el az idei nyári intézményi szünetben. “A tavalyi évben számos olyan problémát kellett orvosolni, mely a korábbi esztendők során halmozódott fel. Nagy előrelépés, hogy most a felújítások között olyan munkálatok vannak, amik az intézmények szolgáltatási színvonalát is emelik” – számolt be lapunknak dr. Molnár Szabolcs alpolgármester.

Több épületünkben megújuló energiára támaszkodó energetikai felújítások lesznek. A Dalos Óvodában és a Tungsram utcai Nyugdíjas Házban is kazáncsere lesz, amik már nem csak ún. “tűzoltó” jellegű munkák, hanem a remények szerint a jövőben megtakarítást is hoznak, és az intézmény szolgáltatási színvonalát is emelik.

Az Ady Endre Művelődési Központban akadálymentes mellékhelyiség csoport készül a földszinten, ahol a kerületi mozgássérültek klubja található, és ahol több rendezvényt is szerveznek. “A tervek között szerepel az Óceánárok Óvoda egyik kerítésének áthelyezése is. Ezzel az udvar területe lényegesen nagyobb lesz. Másrészt pedig a gyerekek legkedveltebb játéka alatt sem fog többé összegyűlni a víz, így a mászóka környéke sem lesz többé saras” – hangsúlyozta az alpolgármester.


Tavaly és tavalyelőtt az önkormányzat a nyári intézményi felújításokra 200 millió forintot költött. Idén az eddigi döntések ennek az öszszegnek több mint a másfélszeresére nőnek, 330 millió forint a keretösszeg. Természetesen az önkormányzat rendelkezésére áll e tekintetben némi tartalék, amire egy esetleges csőtörés, vagy elázás esetén lehet szükség.