Megújult babacsomag az újpesti újszülötteknek

  •  
  •  
  •  

Immár két éve, hogy elindult Újpest Önkormányzatának Babaköszöntő Programja, amelynek nyomán sok száz, olyan helyi illetőségű család kapott babakelengyét, ahová bekopogtatott a gólya. A nagy sikerű program folytatódik, és mostantól megújult grafikát kapott a csomag és tartalma.

Augusztus végén Szabó Kornél István és édesanyja vehette át a babakelengyét a Pozsonyi úti védőnői tanácsadóban a védőnőtől. Miként  a mamától megtudtuk, a hatalmas szemű, helyes kisfiú május 30-án 55 centivel és 3500 grammal született.

– Kornél szépen fejlődik, egészséges, nagyon jól érzi magát – szögezi le. – Látszik, hogy hogy itt Újpesten az önkormányzat, a gyermekorvosi és a védőnői hálózat is a családok mellé áll, aminek nagyon örülünk – folytatja az édesanya, Perczel-Kováts Orsolya.

Az önkormányzat által adományozott csomagban több body, kistakaró, hűtőmágnes oltási naptárral, mappa, illetve pelenka-csomag található, 12 ezer forint értékben.

– Nagyon köszönjük a kelengyét, amit kaptunk, tudjuk, hogy ez nem mindenhol szokás. Mi mindketten a férjemmel régi újpestiek vagyunk. Ő 1976 óta, jómagam 22 éve élek itt. A párom különösen szereti magát az újpesti focicsapatot is, úgyhogy külön fog örülni a lilás színű kis takarónak – tette hozzá mosolyogva a fiatal anyuka.

Januártól bővült a támogatottak köre
A legkisebbekre is gondolva minden újpesti újszülött ajándékcsomagot kap a Babaköszöntő Program keretében. Január 1-jétől az önkormányzat kibővítette a korábban támogatandók körét és nőtt a támogatás mértéke is a Babaköszöntő Programjánál. Mindazon családok, ahol legalább az egyik szülő három hónapja újpesti állandó bejelentett lakhellyel rendelkezik, és életvitelszerűen is itt él, számíthat a kisbaba megszületését követően a Babaköszöntő csomagra.

G.R.