Megújult tornaterem

  •  
  •  
  •  

Vasárnap délelőtt átadták a Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola felújított tornatermét. Az impozáns létesítményben nyitásként az Újpest Megyeri Tigrisek Kosárlabda Klub Tigriskölyök Kupájának első fordulóját rendezték meg.

Nem igazán meglepő, ha labdák pattogtatásának hangja tölt be egy kosárlabda csarnokot, de ezúttal egy különleges esemény kísérője volt a közegben megszokott zaj. A Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola felújított tornatermének megnyitójára gyűlt össze rengeteg lelkes, kosarazó gyerek, és sok szülő.

-Néhány éve még csak a Megyeri Úti Általános Iskola kosarasai játszottak a klubunkban, ma már Újpest összes általános iskolájából járnak hozzánk gyerekek, és mától ez a szép tornaterem az otthonunk. Ilyen környezetben örömmel tanulnak kosarazni az ifjak, és a szüleik is szívesen hozzák ide őket – mondta a megnyitón Páli Gábor az Újpest Megyeri Tigrisek utánpótlás vezetője, vezetőedzője.

A kosárlabda klub a felújított teremben tartja majd az edzéseit és játssza a mérkőzéseit. Természetesen a Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola testnevelés óráinak továbbra is helyet ad a csarnok.

-Nem kell magyarázni, mennyire fontos a sport a gyerekek életében, fejlődésében. Ebben a teremben pedig öröm lesz sportolni. A tornaterem felújítása egyébként példás újpesti összefogással jött létre – emelte ki Turnerné Gadó Ágnes, az intézmény vezetője, aki a TRÖK elöljárójával, Dr. Dabous Fayezzel vágta át a megnyitást jelképező szalagot.

Az eseményen beszédet mondott Cziffra Mihály, a Budapesti Kosárlabda Szövetség elnöke, aki kiemelte, hogy a felújított tornaterem átadása egy lépés afelé, hogy Újpesten a labdarúgás mellett a kosárlabda legyen a legnépszerűbb csapatsport.