Megújulva, új helyszínnel is jelentkezik a családi egészségnap Káposztásmegyeren

  •  
  •  
  •  

Tavaly ősszel az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál után a káposztásmegyeri részönkormányzat nemcsak a Karinthy ÁMK-ban évről-évre megrendezett egészségmegőrző programokkal és szűrésekkel jelentkezett, hanem délután igazi sportos családi nappal várt mindenkit. Arról, hogy mi várható idén a Káposztásmegyeri Egészség- és Sportnapon, Boruzs András elöljárót kérdeztük.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

-Régóta az a célom, hogy minden évben egy kis újdonságot csempésszünk a mostanra évtizedes múltra visszatekintő káposztásmegyeri rendezvényeinkbe. Valóban, tavaly a sportnapot megpróbáltuk egy kicsit kibővíteni és családiasabbá tenni, aminek a látogatók szemlátomást nagyon örültek. A tavaszi Káposztásmegyeri Napon sláger gyermekjátékokból a ősszel is kiállítottunk néhányat, hiszen ezek éppen a legkisebbeket mozgatják meg, akiknek a sportprogramjaink igazából nem jelentenek elfoglaltságot. Két hét múlva, szeptember 26-án, szombaton is az lesz a célunk, hogy az egész család jól érezze magát és sokat mozogjon ezen a napon.

 

-A Karinthy ÁMK most is a különböző szűrések, vizsgálatok színhelye lesz? 

-Igen, az ÁMK ilyenkor egyetlen napra mindig egy nagyszerű „egészségügyi intézménnyé” alakul át, ahol igen sokféle ingyenes szűrővizsgálat és tanácsadás vár mindenkit. A rendkívül fontos vércukor és koleszterinmérésen túl többek közt lesz érszűkület vizsgálat, látás- illetve hallásvizsgálat és ultrahang is, de lesznek olyan különleges szűrések is, mint a PSA, a helikobaktérium szűrés vagy a csontsűrűség vizsgálat. Mindent természetesen nem sorolhatok itt fel, a sok-sok egészségvédelmi program közül azonban kiemelném még az allergia tanácsadást, mert ez a betegség sajnos ma egyre többeket érint. Az egészségnapra gyermekekkel érkezőket játszóház várja, hogy a kicsik se unatkozzanak, amíg szüleik a vizsgálatokon vesznek részt. Természetesen most is lesz véradás, a kuriózumnak számító véradókamionban.

 

-Mi a helyzet a sporttal? Mivel próbálják megmozgatni az újpestieket?

-Mára a város igazi névjegyévé vált a Futófesztivál, ami évek óta olyan jól működik, hogy idén sem változtattunk rajta. Nagyszerű dolog látni, ahogyan több mint háromezer ember, családok és barátok együtt futnak, kerékpároznak. Eközben délelőtt az ÁMK melletti füves területen a tavaly elindított pontgyűjtő sportprogram tart majd, ami főként gyermekeknek szól. A futás végén jön az elmaradhatatlan nyereménysorsolás: nem vitás, hogy az értékes sporteszközök is a nevezésre csábítanak.

 

-Csak délelőtt lesznek sportprogramok?

-Nem, az igazi érdekességek éppen délután kezdődnek. Káposztásmegyer I.-en zajlanak a szűrővizsgálatok és a futás-kerékpározás. Idén először azonban az igen színes programmal jelentkező családi sportdélután Káposztásmegyer II.-n, a jégcsarnokban és közvetlen környezetében vár mindenkit 14 órától. Jégkorong-mérkőzések, műkorcsolya bemutató, különböző vetélkedők lesznek, 16 órától egészen este tízig pedig ingyenes közönségkorcsolyázás. Akinek nincs korcsolyája, az féláron, 500 Ft-ért kölcsönözhet egyet. De gondoltunk azokra is, akik nemcsak a jeges sportokat szeretik: a Sirály Életmód Klub ping-pong programmal érkezik, lesz gyermek focikupa, floorball minitorna, lehet majd szkanderezni, tollasozni. Színvonalas sportbemutatót tartanak a kangoosok, az Újpest Bulldogs amerikai focistái és az UTE tornászai. Itt sem lehet mindent felsorolni, de meg kell említenem a családi nap elmaradhatatlan kellékeit: az ugrálóvárat, a rodeóbikát, a kézműves sarkot, a lufibohócot, az arcfestést. Ezekkel a programokkal este hat óráig várjuk a szórakozni vágyókat.

 

 

-Tartalmasnak ígérkezik…

-És akkor még nem beszéltem a jégcsarnokban 18 órakor következő nyereményekről, amit a délutáni látogatók között sorsolunk ki. Támogatóinknak, az Aquaworldnek, a Rocesnek, a Danubius Rádiónak, a Richter Gedeon Nyrt.-nek köszönhetően igen értékes sporteszközök és egyéb meglepetések találnak majd gazdára. Végül hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy köszönetet mondjak társszervezőinknek, a Karinthy Frigyes ÁMK-nak és a Budapesti Icecenternek, hogy munkájukkal segítik a Káposztásmegyeri Egészség- és Sportnap színvonalas lebonyolítását.

Természetesen az összes programunk ingyenes lesz, így mindenkit arra bíztatok, hogy tegye szabaddá ezt a szombatját, és ki-ki húzzon futócipőt, korcsolyát, és töltsön együtt családjával egy valóban tartalmas és mozgalmas napot Káposztásmegyeren.