Megvalósulhat az álmuk

  •  
  •  
  •  

Egy tűt nem lehetett leejteni január 27-én este, az Újpesti Polgár Centrum színháztermében, azon a jótékonysági koncerten, amelyen Sebestyén Márta, Kossuth-, és Liszt-díjas előadóművész lépett fel neves zenésztársaival, Andrejszki Judittal és Pejtsik Péterrel. A rendezvény bevételét a Nap utcai Szent József plébániatemplom új, digitális orgonájának megvételére fordítják a szervezők.

Molnár István atya azt nyilatkozta a gyűjtés kezdetén: “Olyan hangszer megvételén gondolkodunk, amely szép hangjával a liturgikus céljainkat, továbbá Újpest kulturális életét színesítő hangversenyeinket egyaránt szolgálná.” Nos, lassan kezd valósággá válni az álom, mert az önkormányzat támogatása mellett sok magánszemély is áldozott a nemes célra.  A februári, VI. Újpesti Jótékonysági Polgári Bál bevételét is felajánlották a rendezvény lebonyolítói.

Várakozáson felül

A péntek esti koncert támogatottsága minden álmomat felülmúlta. Az előadás kezdete előtt pótszékeket is kellett bevinni a terembe – mondja Molnár István plébános atya. – Sebestyén Márta és művésztársai hatalmas sikert arattak. Előadásuk méltó köszönet volt a újpesti vállalkozóknak és lakosoknak. Köszönjük Polgármester úrnak, a Jótékonysági Polgári Bál szervezőinek is, hogy mellénk álltak.Bebizonyosodott: nagyon sok jó szándékú ember lakik Újpesten, és egymást segítve megsokszorozódnak a lehetőségeink. Nyugodtan alszom, mert megvalósulni látszik az álmunk.

Számos támogató, két vélemény

– Természetes nekünk, hogy Újpesten amiben tudunk, segítünk, – mondja Szerdócz Ervin, az Izraelita Hitközség Újpesti Gyülekezetének rabbi-helyettese. – Szerény lehetőségeink alapján megtakarításainkból 20 000 forintot tudtunk adományozni, mely összeget hárman 5-5 ezer forinttal megtoldottunk, s jó szívvel adtuk e célra. Amikor meghallottuk, hogy a Nap utcai templomnak orgonára van szüksége,eldöntöttük: számíthatnak ránk. A zsinagógában rendszeresen szervezünk hangversenyeket. Nagyon jól tudjuk, milyen sokat jelentenek ezek az alkalmak a hitközség tagjainak valamint a hozzánk ellátogató vendégeknek. Kívánjuk, hogy Molnár István atyának és a templom híveinek, a vendégeknek sok ilyen közös élményben legyen része az új hangszer megvásárlásával.

Jancsó-Szabó Gabriella, a Messer Hungarogáz Kft. HR-igazgatója:
Vállalatunk, mint családi vállalat, Újpest városrészt otthonának tekinti. Ennek az itt élő közösség a lelke, az orgonát pedig az összetartozás jelképeként fogjuk föl. Munkatársainktól értesülünk a helyi közösség értékteremtő munkájáról, melynek magunk is még inkább részesei lehetünk. Az elmúlt év őszén megtartott első Újpesti Gazdasági Találkozó kiváló alkalom volt arra, hogy megismerjük a Városvezetés terveit és társadalmi felelősségvállalási munkánkat összehangolhassuk a városrész valós igényeivel.

Köszönet a segítségért!

Az orgona megvásárlását támogatta adományával:

Támogatóink:
Az elsők között állt a jótékonysági kezdeményezés mellé Újpest Önkormányzata

Önkénteseink:
A Szent József plébánia hívei, valamint újpesti magánemberek.

Élményajándékozóink:
Sebestyén Márta énekművész, továbbá Andrejszki Judit és Pejtsik Péter zeneművészek, gyermekeikkel.

Felajánlóink:
Fábián Zsigmond cukrászmester
Hanga Virág
Horváth Cukrászda
Nap utcai Spar
Miaara Cukrászda
Orosz Cukrászda
Ördög Papír Kft.
Szociális Bolt Káposztásmegyer
Pénzadományozóink :
B. Láng Ernesztin
Baranyai Tivadar
Báncs Ferenc
Bujdosó Csaba
Czégény Ilona
Diagon Kft.
Dr. Ady Endre
Dr. Hollósi Antal
Dr. Kalmár Nagy Antal
Dr. Kaposi Teréz
Dr. Kőrösi Andrásné és férje
Dr. Mihajlov Dobromir
Dr. Szekeres Béla és Felesége
Erkel Tibor
Extractum Pharma Kft.
Fejes Gábor
Földesi János és Gyöngyösi Klára
Görgényi Tamás és Adél
Helmajer Alexa
Honi Imréné
Iványi János és neje
Jozefka Antalné
Jókai Attila
Kecskés Imréné
Kotnyánszky Andrásné Mária
Major Tibor őrnagy és felesége
Mester-Építő Kft.
Messer Hungarogáz Kft.
Németh Ágnes
Optima Forma Kft.
Ozsváth Kálmán
Palatinus Antalné
Polonyi Judit
Posza Mónika Annamária
Rétfalvi Mihály
Rollstar Kft.
Szabados István
Tölgyesi Csabáné
Újpesti Városgondnokság Szolgálatot
Vasa Zoltán
Wessling Hungary
Wintermantel Zsolt
 
és a számos névtelen, vagy anonimitást kérő adományozónk…
Támogatóink felsorolása a január 31-ei állapotot tükrözi.

A VI. Újpesti Jótékonysági Bál, amelyet február 18-án rendeznek a Szent József templom orgonája javára gyűjt. A szervezők ezért álltak a kezdeményezés mögé, mert tudják, hogy az egyházak áldozatos munkát látnak el az emberek, a lelkek szolgálatát.