Megvan az elődöntő!

  •  
  •  
  •  

Nyíregyházára látogatott el az Újpest Volley csapata, hogy végre kiderüljön, melyik együttes verekszi be magát a röplabda bajnokság rájátszásában az elődöntőbe. Lányaink fantasztikus teljesítménnyel és szenzációs hajrával küzdötték be magukat az első négy közé.

A legjobb négy közé jutás utolsó lehetőségét kellett kihasználniuk az Újpesti lányoknak idegenben, mivel előzetesen mindkét csapat hozta a hazai meccseit. A Megyeri úton csütörtökön meggyőző teljesítményt, az utolsó szettben kifejezetten parádés megoldásokat és igen lendületes játékot mutattak be a szurkolóknak a lila-fehérek, így joggal reménykedtek a folytatásban. Szerencsére Ancsinék ott folytatták a játékot, ahol csütörtökön abbahagyták.

Az első két szettben végig vezetve, igen élvezetes röplabdát mutattak be a lányok Már-már megnyugodhattak a szurkolók, hogy milyen egyszerű is lesz a befejezés, de a harmadik játékrész óriási fordulatot hozott. Talán egy kicsit el is fáradtak Dambendzeték, ezért a mester, Farkas Mihály lehetőséget adott a fiataloknak. Ők azonban, egyelőre még nem tudtak élni ezzel, el is ment a harmadik játék. A negyedik játszmában ismét az „első” csapat lépett pályára, hatalmas odaadással küzdöttek a lila-fehér lányok. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végjátékban viszont parádés hajrával nyert az UTE Volley.  A csapat sikerével, az UTE Női Röplabda Szakosztály 3 éves újjáalakulása óta a legjobb teljesítményt nyújtva, bekerült az Extraliga legjobb négy csapata közé.

– Egyáltalán nem volt könnyű. – kezdte az értékelést Dambendzet Nati – Az első két szett megnyerése magabiztosságot adott nekünk, de később a Nyíregyháza nagyon feljött, kicsit talán veszélyben is forgott a diadal. Nagyon örülök, hogy a negyedik játszmára felébredtünk és sikerült behúzni a mérkőzést.

Farkas Mihály, az UTE edzője: – Természetesen sem a játékosaim, sem én nem gondoltuk, hogy sétagalopp lesz a mérkőzés, illetve a továbbjutás. Nem is volt az! De. igazán akkor leszek elégedett, ha a rájátszás befejeztével, valamilyen színű érem kerül a nyakunkba.

NRK Nyíregyháza – UTE 1 – 3 (-20, -22, 10, -24)

Az UTE Volley csapata a BSE-vel találkozik a döntőbe jutásért.  Az első mérkőzésre 2011.március.15-én, a BSE városmajori csarnokában kerül sor.

(gergely)