Megvannak az idei arcok

  •  
  •  
  •  

A városnapok utolsó napján választották meg újpesti idei arcait, akik egy évig viselhetik ezt a címet. Az elismerés mellé feladatuk is akad, hiszen a győztesek kerületi rendezvényeken, plakátokon, szórólapokon és az Újpesti Ajándékbolt ruházati termékeinek modelljeként is Újpestet népszerűsítik.

Három plusz egy kategóriában választották meg Újpest idei arcait, a végső döntést az öttagú zsűri hozta meg, viszont a negyedik, közönségdíjas kategóriában az Újpest-Káposztásmegyer Facebook oldal szavazói dönthettek arról, nekik ki tetszik a legjobban. A zsűri tagjai a fotózással foglalkozó Cinthya Dictator és Oláh Attila, Mári József diákpolgármester, Ördög Zsanett, az Ördögi Szépségszalon vezetője, valamint Tóth Sándor, az Újpesti Sajtó Kft ügyvezető igazgatója.
A döntősök egy rövidke műsorral is kedveskedtek a közönségnek, a műsorszámok között egyéni és csoportos produkció egyaránt akadt. Volt, aki bohócnak öltözött, és volt, aki Curtis Újpest a negyedem c. dalával lépett színpadra és egy csoportos táncot is láthattunk.

A 9-12 éves fiúk közül végül az egyik egyéni fellépő, Takács Márk került ki győztesen, a 9-12 éves lányok közül pedig Kozma Vanessza lett a „befutó”. A 16-20 éves lányok közül Tátrai Adrienn került ki győztesen.

A nyerteseknek feladata, hogy kerületi rendezvényeken, plakátokon, szórólapokon és az Újpesti Ajándékbolt ruházati termékeinek modelljeként népszerűsítsék Újpestet, emellett értékes nyereményekkel is gazdagodtak. 

A három nyertes egy-egy ötvenezer forint értékű nyelvtanfolyamot kapott ajándékba a Helen Doron Nyelviskolától, emellett Tátrai Adrienn az Ördögi Szépségszalontól nyert szépségápolási utalványt. Szintén a megtisztelő cím része, hogy az új arcok Curtis-szel tölthetnek egy napot és portfólió is készül róluk.

A kategóriák nyertesei mellett egy közönségdíjast is kihirdettek, akire augusztusban, az Újpest-Káposztásmegyer Facebook oldalon lehetett szavazni. A közönség Csóka Laurát találta a legjobbnak, aki egy százezer forint értékű nyelvtanfolyamot nyert, ugyancsak a Helen Doron nyelviskolától.

Mint ismert, az Újpest Arca válogatásra július 15-éig lehetett jelentkezni. A kiválasztás július 24-én kezdődött meg, a döntő pedig szeptember 2-án, a városnapok utolsó napján zajlott.

M. Orbán András