Megyeren járt az Újpesti Babaköszöntő

  •  
  •  
  •  

Újpest! Megérkeztem! – adja hírül az a kedves mackó figura, amely az önkormányzat babaköszöntő csomagját díszíti.

A babaköszöntő első útja Szűcs Margit, hatgyermekes édesanya házába vezetett április 11-én, kora délután. A kismama a két hónapos Remig Domonkossal fogadta az önkormányzat ajándékát és gratulációját, amelyet Wintermantel Zsolt és Nagy István alpolgármester személyesen adott át.

– Egy újszülött érkezése mindig öröm, legyen szó akár első vagy, mint a mi esetünkben, a hatodik gyermekről – mondja a Megyeren lakó, biológia-testnevelés szakos tanárnő édesanya. Nagy gesztusnak tartom az Újpesti Babaköszöntőt. Már azt is, hogy az önkormányzat gondol a kisgyermekes családokra, osztozik az örömteli gólyahírben. Minden apró figyelmesség, ajándék jól jön ott, ahol gyermek van a háznál. A csomag is szép és hasznos dolgokat tartalmaz. Mivel a három nagyobb gyermekünk már iskolás, értékelni tudjuk az önkormányzat által biztosított ingyenes tankönyveket is – fűzte hozzá az anyuka.

– B. K.


HOVÁ LÁTOGAT AZ ÚJPESTI BABAKÖSZÖNTŐ?
Az elmúlt év végén fogadta el a képviselő-testület az Újpesti Babaköszöntő programot. Minden újpesti kisbaba, ha valamelyik szülője legalább egy éve állandó újpesti lakcímmel rendelkezik és életvitelszerűen itt is él, jogosult a csomagra. A csomag hét darab bodyt, babatakarót, hűtőmágnest oltási naptárral, mappát és egy pelenkacsomagot tartalmaz. Az igénylő lapokat a védőnők juttatják el a családokhoz, majd kitöltés után a Polgármesteri Hivatal szociális főosztálya határozatot hoz a jogosultságról. A védőnők a határozat után személyesen adják át a csomagot a családoknak.