Melinda elbúcsúzott, de marad az ökölvívóteremben

  •  
  •  
  •  

Eger adott otthont az Női Ökölvívó Magyar Bajnokságnak. 45 egyesület 142 versenyzője indult el a rangos eseményen. A Magyar Bajnoki címet három korcsoportban lehetett megszerezni, junior, ifjúsági a felnőtt elit kategóriában. A felnőtt versenyzők között, a 69 kilósok mezőnyében indult az újpesti színekben versenyző, Pécsiné Lázár Melinda.

Melinda országos bajnokságon öt és fél év kihagyás után lépett ismét a kötelek közé. Korábban a Budapest Bajnokságon bizonyította, hogy számolni kell vele, hiszen tavasszal aranyérmet szerzett a versenyen. Dobogós helyezés reményében készült utolsó versenyére, a Magyar Bajnokságra.

– Jó formában voltam, tele önbizalommal – mondta a bajnokság után.  – Tudtam, hogy a súlycsoportomban több válogatott versenyző is található, de ez cseppet sem „idegesített”.

A sorsolás szeszélye folytán Vetró Gabriellával kellett ringbe szállnia.
– Személyesen nem ismertem őt, a ringbe lépve láttam, hogy legalább 180 cm magas, hosszú kezű ökölvívó. Gregárik Krisztián edző jó taktikát dolgozott ki, amelyet sikerült be is tartanom a  4×2 perc alatt. Gabriella viszont jól kihasználta, hogy 17 cm-rel magasabb nálam, távoltartó jobbegyenesekkel állított meg, és amikor kontrázni tudtam, sorozatütésekkel próbáltam fölénybe kerülni. Sajnos a szoros küzdelem után, nem az én kezemet emelte fel a bíró. Szerettem volna az utolsó Magyar Bajnokságról érmet hazahozni, de sajnos a dobogóra nem fértem fel.

Dr. Csötönyi Sándor a Magyar Szakszövetség elnökétől különdíjat vehetett át az UTE versenyzője. Az elnök úr megköszönte Melinda több mint tíz éves munkáját és reményét fejezte ki, hogy a lila-fehérek ökölvívója nem távolodik el a sportágtól. Mint mondta, edzőként továbbra is számítanak rá a női utánpótlás nevelésében.

– Szeretném megköszönni az Újpesti Torna Egyletnek, hogy támogatta a versenyeztetésemet. Természetesen maradok az ökölvívás közelében, szeretném, ha a fiam, Pécsi Zsolt Magyar Bajnok lenne már az Ifik között is. A jövőben őt és a többi fiatalt is segítem a pályafutásukban.

Melinda 2015-ben, mivel betölti a negyvenedik életévét, már nem léphet szorítóba az amatőrök között. Nem tett le arról, hogy a profik táborában is kipróbálja tehetségét, de ahhoz még szponzort kell találnia.

(gergely)