Méltó megemlékezés

  •  
  •  
  •  

November 5-én avatták fel a 62 éves korában elhunyt futballista, Bene Ferenc síremlékét a Megyeri temetőben, amelyet Bíró Lóránt, a Clarisseum plébánosa szentelt fel. Az avatáson először Juhász László képviselő emlékezett a sportolóra. „Nekünk, újpestieknek fontos ez a síremlék. Talán egy kis szeretetet vissza tudunk adni mindabból, amit ez a nagyszerű sportember nekünk adott szerénységével, tehetségével, és sportszerűségével együtt.”

Marsal Géza önkormányzati képviselő, a síremlék felállításának kezdeményezője Bene Ferenc kiváló sportmagatartását, és emberségességét emelte ki. „Bene Ferenc szelleme ma itt van köztünk. Jó volna átvenni, ellesni jellemét, példamutató magatartását.” Dunai Antal a MOB, az MLSZ és az UTE nevében szólt. „Mi, Bene Ferenc egykori játékostársai pontosan ismertük profizmusát, szakmai alázatát. Nagy szükség volna Bene Ferire mostanában.” Az elhunyt futballista fia, Bene Ferenc köszönetet mondott a Magyar Olimpiai Bizottságnak, az Önkormányzati Minisztériumnak, valamint Újpest Önkormányzatának azért, hogy támogatták a síremlék felállítását; Szórádi Zsigmond szobrászművésznek pedig a síremlék megalkotásáért. A beszédek után a családtagok és az önkormányzat képviselői mellett a barátok, az egykori sporttársak, és a szurkolók is elhelyezték az emlékezés virágait Bene Ferenc síremlékén.

Az Újpesti Dózsa és az UTE egykori labdarúgója az élvonalban összesen 456 mérkőzésen 313 gólt lőtt. Többszörös gólkirály volt, számtalan bajnoki- és kupagyőztesi címet szerzett, a tokiói olimpián a torna gólkirályává választották. Bene Ferenc 2006. február 27-én hunyt el.