Mentsük meg az újpesti focit!

  •  
  •  
  •  

Újpest polgármestere idén június 7-én levélben jelezte, hogy az önkormányzat kész speciális jogokat biztosító kisebbségi tulajdonosként beszállni a labdarúgó csapatot működtető vállalkozásba. Valótlan tehát az az állítás, hogy az önkormányzat nem kíván szerepet vállalni a klub működtetésében.

Az Újpest többségi tulajdonosa a héten bejelentette, a jövőben nem kívánja támogatni a futballcsapatot, eladja a klubban levő részesedéseit. A cég közleményében található az alábbi valótlanságot tartalmazó sor is. “Cégünk az üzletrész eladásának szándékáról először Újpest önkormányzatát értesítette, amely sajnos nem kíván szerepet vállalni az Újpest FC Kft. működtetésében.”

A polgármester által Csehi István ügyvezetőnek 2011. június 7-én küldött levél azonban éppen ennek az ellenkezőjéről tanúskodik. A levél arról szól, hogy Újpest önkormányzata számára fontos a klub, ezért kész speciális jogokat biztosító kisebbségi tulajdonosként beszállni a labdarúgó csapatot működtető vállalkozásba.

A tulajdonos valótlan állítása Újpest polgármesterét is felháborította, Wintermantel Zsolt a következőket nyilatkozta:
„Az UTE valamennyi szakosztálya és a profi labdarúgócsapatot működtető Újpest FC kiemelt szerepet tölt be Újpest városának sportéletében, de mondhatom azt, hogy társadalmi életében is. Ezért az önkormányzat számára az UTE, a sportszereteten túlmutató felelősséget is jelent, az erkölcsi kiállás és támogatás mellett minden érdemi tettet és segítséget is megadunk számukra. Idén négy évre szóló keret megállapodást kötöttünk az UTE utánpótlás-nevelésének támogatására, mely értelmében idén 65 millió forintos támogatást nyújt önkormányzatunk. Az újpesti labdarúgás a kerület és az ország számára rendkívül sok örömet szerzett, ikonok, legendák, nemzetközi sikerek kísérik történetét. Az újpesti labdarúgás most rendkívül nehéz helyzetben van, az újpesti labdarúgást meg kell menteni, ebben az önkormányzat kész szerepet vállalni.”
(un)