Mérőlézerekkel a gyorshajtók ellen

  •  
  •  
  •  

Leginkább a kis utcákban okoznak gondot Káposztásmegyeren a gyorshajtók, a parkokat pedig azok az autósok rongálják, akik gátlástalanul megtiporják a gyepet. Több más mellett ez is terítékre került a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat március 21-i ülésén, amelyen részt vett Újpest rendőrkapitánya is.

Szerdán délután öt órakor kezdődött az összejövetel, a testület Hajló utcai épületében. Dr. Dabous Fayez elöljáró köszöntötte a vendégeket és a képviselőket, majd dr. Terdik Tamás rendőrkapitány számolt be arról, hogy a létszámhiány ellenére is megoldják a feladatokat, ám jól jön minden segítség. Az önkormányzat partner például a térfigyelő rendszer bővítésében, az állomány elhelyezési gondjainak enyhítésében, és másban is. A jó kapcsolatokat jelzi, hogy két robogót kapott a helyi rendőrőrs, amelyek napokon belül szolgálatba állnak.

A kapitány elmondta: következetesen törekszik arra, hogy egyre több rendőr legyen az utcán, a tereken, a lakótelepen, az iskolák környékén. A bűnmegelőzésben feltétlenül számít az intézményvezetőkre, és főleg a képviselőkre, hiszen ők látnak rá legjobban a környezetükre.

Bozendorf Ferenc főhadnagy, a Káposztásmegyeri Rendőrőrs parancsnoka megköszönte, hogy az önkormányzat rendbe tette, kifestette az épületet, már csak az elhasználódott berendezési tárgyak cseréjére kellene megoldást találni.

Több képviselő felhívta a kapitány figyelmét arra, hogy a kisebb utcákban rengeteg a gyorshajtó, és az intézmények környékén sok autós gátlástalanul feláll a szép zöld fűre, pusztítja a parkokat. Dr. Terdik Tamás válaszában hangsúlyozta, minden észrevételt szívesen vesz, mindig elérhető.  Természetesen a most felvetődött szabálysértések ellen is fellép, mobil mérőlézereket visznek a helyszínre, és a járőrök gyakran megfordulnak majd a parkokban is.

Á.T.