Mérsékelték Lipták Zoltán büntetetését

  •  
  •  
  •  

Mérsékelte Lipták Zoltán büntetését a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága. Válogatott védőjátékosunknak az új határozat értelmében egy bajnoki mérkőzést kell kihagynia az OTP Bank Ligában, mégpedig a Siófok elleni hazai találkozót.

Mint ismeretes, Lipták Zoltánt a Győr elleni bajnoki 56. percében állította ki a játékvezető, majd az MLSZ fegyelmi testülete – tárgyalás tartása nélkül – két bajnokira érvényes eltiltásról határozott.
 
Az Újpest FC, illetve a játékos azonban tárgyalás tartását kérte, amelyen a bizottság elfogadta a labdarúgót képviselő ügyvéd, dr. Schlotthauer Péter érvelését, így egy mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte a büntetést.
 
Érdekesség, hogy Lipták Zoltán azért számított visszaesőnek, mert a Szuperkupa-döntőben, még a Videoton játékosaként tévesen állították ki Horváth Gábor helyett, és addig számított volna visszaesőnek, amíg a büntetését le nem tölti. Márpedig az akkor kapott eltiltást csak Szuperkupa-mérkőzésen tudta volna letölteni, így Lipták Zoltán elméletileg több éven keresztül visszaesőnek számított volna egy olyan kiállítás miatt, amikor nem is neki kellett volna kapnia a piros lapot…

(ujpestfc.hu)