„Mesés” játszóterek

  •  
  •  
  •  

A kisgyermekes szülők kérésére Újpest Önkormányzata hat játszótér kapuját is zárhatóvá tette, így megőrizve a gyermekbirodalmak épségét és tisztaságát.

– A játszóterek reggel 8 órától este 21 óráig tartanak nyitva. Éjszakára a közterület-felügyelők, illetve a káposztásmegyeri rendőrök bezárják őket. A zárással elejét vesszük az éjszakai rongálásoknak, és zajongásoknak, amelyek annyi bosszúságot okoznak az itt élő lakóknak, akik éjszaka pihenni szeretnének, és nem a rajcsúrozás hangjait hallgatni. – mondja Rádi Attila alpolgármester.

– Az első ütemben a Tél utca 46- os szám, a Szigeti József utca 27-es szám és a Lebstück Mária utca 61-es szám előtt, valamint a Vadgesztenye–Sporttelep utca sarkán és a Homoktövis parkban található játszóterekre kerültek zárak.

Ezen a hat játszótéren más, mókás változással is találkozhatnak azok az gyerekek, akik sűrűn nyitogatják a játékbirodalom kapuját. Kikopnak majd a mindennapi szóhasználatból a „piros csúszdás”, „kék hintás” játszótér elnevezések, ezentúl híres magyar mesefi gurák neveivel illethetjük őket. Csákó, a boci, Unka, a béka, Ráró, a ló, Zörgő, a kutya és Kalán, a nyuszi is Újpestre költözött.

– Fontosnak tartjuk felhívni a szülők fi gyelmét a magyar művek szépségeire és arra, hogy a régi meséket is olvassák gyermekeiknek – mondja Ozsváth Kálmán önkormányzati képviselő (képünkön) a Szigeti József utcai játszótéren.

Aki pedig nem tudja, hogy kik ők… Nos, ideje leporolni Fekete István, Móra Ferenc és Sebők Zsigmond műveit, és minden apróságot bevezetni a magyar mesék csodálatos világába.

D. V.