Mesés nyár várt rájuk

  •  
  •  
  •  

Az elmúlt héten újpesti iskolások nyári táborozáson vehettek részt Fonyódligeten, az Erzsébet-táborban. A nehéz sorsú gyerekek az önkormányzat támogatásával közel egy hetet tölthettek ingyenesen a Balaton partján, ahol számtalan színes, felejthetetlen program várta őket. Sportversenyen, Ki mit tud? keretében, bátorságpróbán bizonyíthatták ügyességüket, tehetségüket, rátermettségüket, kipróbálhattak több kézműves-foglalkozást, esténként közös buli, tánc zárta a napot, és nem utolsósorban egy igazi nagy csapattá kovácsolódtak, barátokká váltak a különböző újpesti iskolákból érkező gyerekek.

Újpest Önkormányzata száz fővel pályázott az Erzsébet-programban meghirdetett, „Mesés nyár” elnevezésű táborra, amelyen 8-tól 12 éves korig vehettek részt a gyerekek. A befizetendő önrészről és az utazási költségről is az önkormányzat gondoskodott, ezzel segítve azokat a gyerekeket, akik másképpen nem mehettek volna el nyaralni. A gyerekek így teljesen ingyenesen pihenhettek Fonyódligeten, a Balaton partján. Az iskolai gyermekvédelmi felelősök kísérték el és felügyelték őket.
Az ott töltött csaknem egy hét során a gyerekeket számtalan programlehetőség – köztük diákolimpia, bátorságpróba, Ki mit tud? vetélkedő, kézműves-foglalkozás, kirándulás – várta. A „magyar tenger” mellett természetesen a pancsolás sem maradhatott el. Az estét többször közös összejövetel, tánc zárta.

– Nagyon jól sikerült a tábor, a gyermekek kiválóan érezték magukat – mondta el tábori látogatásunk alkalmával Polgár Regina, az önkormányzat gyermekvédelmi felelőse – Eredményesen vettünk részt a különböző színes programokon, hiszen elárulhatom, hogy kiválóan szerepeltek a versenyeken. Reméljük, a sok élmény is hozzájárul majd ahhoz, hogy néhány nap múlva újult erővel kezdhessék meg az iskolai évet. Bízunk benne, hogy az önkormányzat jövőre is támogatja majd a nehezebb sorsú gyermekeket, és részt vehetnek ilyen táborozáson – mondja Polgár Regina.

Sokuknak ez volt az egyetlen nyaralása idén. Lelkesen meséltek élményeikről.
– Nekem minden nagyon tetszett az elmúlt egy hétben: a programok, a fürdések, hogy új barátokra találtam – mesélte Hül Nikolett, aki egy táncprodukcióval készült a péntek délutáni Ki mit tud?-ra.
Mint mondja, egy olyan tánccal lépett fel, amelyet az egyik barátnőjétől, egy tánctanártól tanult. A koreográfia pedig „bejött”, hiszen mint az esti eredményhirdetésen kiderült, Niki dobogós helyezést ért el vele a sok tehetséges induló között.

– Klasszak voltak az esti bulik, de izgalmas volt a bátorságpróba is. Sok új barátot szereztem, akikkel ha hazaértünk, akkor is fogjuk tartani a kapcsolatot – számolt be az egzotikus szépségű nagylány, Maka Cintia.
Büszkén mutatta a „csillámtetoválását”, amely szinte mindegyik táborlakón ott díszelgett, kicsitől a felnőttekig. Mint mondta, tavaly ősszel már járt nyári táborban, és ha lehet, nagyon szeretne jövőre is részt venni.
Gábor László Ádám, az újpesti EGYMI tanulója különösen az ügyességi programokat szerette.

– Izgalmas, valódi kalandtúra volt a bátorságpróba, de tetszett, amikor kisvasúttal kivittek minket a mólóhoz, ahol különböző feladatokat kellett megoldani – árulta el a fiú.

Mint mondta, nagyon élvezte a tábor közös nótájának, az Erzsébet-dalnak a próbáit is.
Az eredetileg a megasztárosok által tavaly felénekelt Erzsébet-dal tette fel a koronát a pénteki, utolsó estére. Amikor az egyforma pólóba öltözött sok száz gyerek egy emberként zendített rá a nótára, és a végén egyszerre repült az égbe a sok fehér sapka, nem volt olyan, akit ne érintett volna meg a hamisítatlan tábori érzés.

„Gyere el kérünk, légy a vendégünk, és lesz egy szép közös emlékünk” – énekelték a gyerekek, és nem kétséges, hogy ezt a pillanatot a hét számtalan kedves eseményével együtt örökre megőrzik.

A táborról még több kép IDE KATTINTVA érhető el.

G.R.